Ne harcolj

Ahogy az ember egyre idősebb és tapasztaltabb lesz rá fog jönni, hogy az életben nem minden kiharcolható. Míg 5 évesen óriási hisztiket csaphattál le, mert éhes voltál vagy törődésre volt szükséged, ezt már egy idő után nem teheted. Három fontos dolgot nem harcolhatsz ki: szeretetet, hűséget és figyelmet. Abban a pillanatban, hogy ezzel szembe nézel és tudatosítod magadba egy hatalmas kő fog leesni a szívedről. Nem kaphatsz meg mindent úgy, ahogy kislány korodban hisztivel megkaphattál.

Nagyon sokszor tapasztalom a környezetemben , hogy rengeteg nő próbálja felkelteni a férfi figyelmét. Legyen az heti vagy napi mell kirakós kép ami sejtelmesen neki van címezve, esetleg fejvesztve telefonálgat neki,  esetleg még zaklatni is elkezdni csak mert figyelemre és szeretetre vágyik az adott férfitól. Sokan a legmerészebb határokat is átlépik a figyelem felkeltése érdekében. Kérdezem én: Megéri?!

Az alapvető probléma az ilyen eseteknél, hogy a nő jobban szereti a férfit mint saját magát. Többre tartja a férfit mint a tükörképét. Az értékeit a béka segge alá bedobja és a tartását is valamelyik szemetesbe hagyta. Nem bízik magában csak akkor, ha megkapja a kellő elismerést és figyelmet a férfitól. A legtöbb férfi ilyenkor pedig fejét fogva kezd menekülni. Amit, hogy őszinte legyek nem csodálok. Ilyenkor jöhetnek azok a gondolatok, hogy “szegény nem tudja mit vesztett”.  Kicsit paradoxonba állítjuk a dolgokat. Pedig a férfi pontosan tudja, hogy mit “veszített”. Egy férfi amikor akar valamit vagy valakit minden félelem és hosszú gondolatmenetek nélkül tudja rá a választ. Nem gondolkodnak annyit, mint mi. Nem agyalják túl a dolgokat egyszerűen csak lépnek. Amikor pedig azt érzed, hogy nem kapsz elég figyelmet esetleg semmibe vesz, akkor azt ideje elfogadni.

Az elfogadás és az elengedés egy hatalmas erény. Amit csak kamatoztatni fogsz. Amikor elfogadod azt, hogy tovább lépett. Amikor elfogadod azt, hogy neki nem kellesz. Hidd el nekem, ha kellenél neki minden játszma nélkül már rég mellette lennél. Persze bemesélhetünk akármit, magunknak. De jobb tisztán látni a dolgokat. Ha egy férfi beszélni szeretne veled, fogja és felhív. Ha egy férfi látni akar akkor elhív randizni vagy ott fog előtted állni. Ha egy férfinak hiányzol, akkor tesz érte, hogy ez változzon. Ha egy férfi igazán szeret téged, akkor minden törődést és figyelmet meg fogsz tőle kapni. A többi pedig önkínzó és önző viselkedés.

Nem jó ebben benne ragadni. Ne bántsa az egódat, sőt inkább erősítse. Erősítsen abban, hogy egyre jobb és jobb legyél saját magadnak. Dolgozz magadon mindenféle férfi segítsége nélkül. Motiváljon az, hogy valami jobb vár rád. Amint belátod ezt magadnak minden szépen lassan változni fog. Jobb irányba!:)

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Nekem tényleg arra van szükségem, hogy fussak utána?! Tényleg jó érzés részegen elmenni bulizni, csakhogy felfigyeljenek rám?! Tényleg akarok szeretetet olyan embertől, aki nem akarja?!

Alapvető problémának látom azt, hogy a nők fejvesztve mosollyal és sírással futkorásznak férfiak után. Ráadásul olyan férfiak után, akik tiszta és világos ultimátumot adtak. Nem szeretem végignézni, ahogy a hátuk mögött csalják őket és a vesztükbe rohannak. Aztán van ahol nyitott lappal csalnak és még ezek után is kitartanak. Aztán szép törött lélekkel, fogják érezni ezt egy párszor. Mit is rontottunk el?! Azt, hogy a tartásunkat elengedtük.

Számos esetre van példa és igen a szerelem mindent legyőz. De csak ott győz le mindent, ahol hűség és figyelem van.Ott ahol ketten vannak. Ahol azért harcolsz, hogy minél jobbak legyetek. Ahol azért harcolsz, hogy építsetek egy szép jövőt és ahol azért harcolsz, hogy a másiknak jobb és jobb legyen. Ilyen helyen a szeretet és a hűség nem megkérdőjelezhető. Abban a pillanatban, hogy a figyelemért és a tiszteletért kell harcolnod… Sétálj el. Ne akarj teher lenni és terhet cipelni. Az igazi szerelem könnyed és nem fáj tőle a vállad. Ott nincs olyan, hogy sminkelned kell vagy kiraknod magad. Ott nincs fojtogatás és számonkérés.

Hidd el nekem, hogy jól csinálod. Hidd el, hogy jó vagy. Bízz magadban és indulj el az utadon. Képes leszel rá, csak engedd el a terhet. Építs, csináld és élj! Attól a te szereted nem múlik el csak megtanulod kezelni. Megtanulod azt, hogy mindig van tovább. Megtanulsz élni és értékelni azt aki jól bánik veled.

tay

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s