11 Recept a Tartós Kapcsolathoz

vagy talán a tartós helyett az örök kapcsolathoz!

Párkapcsolat. Mindenkinek más ugrik be a szó hallatán. Valaki boldogan rámosolyog a mellette pihenő párjára, valaki iszik még egy pohár bort és vannak akik szó szerint irtóznak a szó elolvasása után és inkább nem is olvasnak tovább. Mindenkinek más a tapasztalata, de egy biztos a párkapcsolathoz két ember szükséges és egy út. Rengeteg szakasza van egy párkapcsolatnak…Az első pár hónap általában a kicsattanó boldogságról szól, mintha a mézesheteket töltenétek. Hatalmas rózsaszín felhők és pillangók. Nem is voltatok ennél boldogabbak, aztán valahol ezeknek az úgynevezett “kezdő mézes heteknek” egyszer csak vége lesz. Valahol elkezdődik a bonyodalom, valahol előjönnek a nehézségek és jönnek a kérdések és a bizonytalanságok: “Ami nem megy azt nem kell erőltetni.” “Minek folytassam, amikor csak a veszekedés megy?! ” “Nem is érdemel meg engem, keresek valaki jobbat.” Rengeteg kifogást magunk elé görgethetünk és előadhatjuk a következőket, hogy ” ha nem bízunk egymásban, akkor már az eleve egy halott ügy” és a hasonló mondatok. Aztán ahogy az idő telik és te csak keresed és keresed nem fogsz rájönni, hogy hol is van az a bizonyos “Igazi” a “Mr. Big. vagy a “Mrs. Princessa”.

Félreértések elkerülése érdekében szeretném kiemelni, hogy nem szabad mindenhez foggal körömmel ragaszkodni. Ott ahol csak az egyik fél szeretné, hogy működjön ott már el van veszve minden. Illetve jöhetnek olyan törések és fájdalmak amiket már tényleg nem lehet másképp folytatni, csak külön utakon. De alapvetően nem értek egyet a “menni kell hát menni kell” és “ami nem megy ne erőltessük” elvvel. Ott ahol hatalmas szerelem van vagy erős kötődés és szeretet, ott ahol a megcsalásoknak helye nincs, ott ahol ölelkezve keltek fel egymás mellett és őszinte érzelmek vannak, ott mindig a gyengeség jele lesz elfutni. Ott ahol megéreztétek a boldogság legmagasabb fokozatát, onnan miért szeretnétek lezuhanni?  Persze ez mindenkinek az egyéni döntése és a saját maga dolga, mi mellett dönt, de soha nem lesz tökéletes. Ha Te mégis szeretnél egy hosszú távú és örök távú kapcsolatban gondolkodni, akkor itt egy kis útravaló egy recept, hisz szükséged lesz egy pár hozzávalóhoz:

1. 2 bögre türelem – Egy idő után, elkezdhet zavarni a másik hülyesége a másik idióta szokásai. Mint például nem hajtja le a wc tetejét vagy mindig beleiszik a gyümölcslébe. Esetleg rágja néha a körmét. Mindenkinek vannak hülyeségei és idegesítő szokásai, de egy hosszú kapcsolatban ezt meg kell tudni tanulni kezelni. A volt barátom például annyira feltudott idegesíteni, hogy nem szerette a hagymát és folyamatosan a halálba kergetett ezzel. Így mindig úgy kellett gondolkodni, hogy akkor neki hagyma nélkül lesz az étel. Óriási dolog?! Nem. Idegesített?! Igen. De ez elég egyedi eset egyébként, de gondoljatok csak bele. Mi lenne ha nem zavaró tényezőnek fognád fel egyszerűen csak türelmesen elfogadod a másik szokásait és cserébe elvárod, hogy Ő is elfogadja, hogy mondjuk te vizes hajjal mész ágyba. Mert te így szereted. Egy idő után rájön az ember, hogy a kis apró dolgokból nem kell hatalmas drámákat csinálni egyszerűen csak örülni, hogy ez a nap is csodásan telt együtt. 

2. Fél bögre Kedvesség – Amikor valakibe szerelmes vagy mindig örömet szeretnél neki okozni. Nem nagy dolgokra gondolok, hanem apróságokra. Felkelsz hamarabb, hogy csinálj neki reggelit vagy leugrasz a pékségbe, hogy beszerezd a kedvenc meleg péksütijét. Amikor mész hozzá a sarkon meglátod a kedvenc rózsáját és viszel neki egy szálat, mert tudod, hogy mosolyogni fog. Amikor hagyod, hogy a fránya videó játéka előtt üljön még egy órát, mert neki ez most jól esik. Addig Te pedig elolvasol egy pár oldalt a kedvenc könyvedből. Ha nem jön magától kezdj el dolgozni ezen. Próbálj meg neki örömet szerezni kicsi apró gesztusokkal. Mondjuk ki álljon fel lekapcsolni a villanyt kérdésnél, automatikusan állj fel és kapcsold le a villanyt és után meg jöjjön csak a kényeztetés. 🙂

3. 2 kiskanál önzetlenség – Sokszor amikor rossz napod volt és hazamész rázúdítod a problémáid?! Idegesen beszélsz vele, mert nem tudod kezelni a saját problémáid?! Ketten vagytok, a problémákkal is. De sose felejtsd el, hogy Ti egy kis csapat vagytok nem pedig ellenfelek. Ne bántsd Őt azért, mert anyukáddal összevesztél vagy éppen bunkó volt a főnököd. Beszéld ki magadból, de ne legyél önző, hogy ráteszed a sérelmeid. Nem érdemli meg.

4. 1 teáskanál biztatás – Örüljetek egymás sikereinek. Amikor a másiknak jobban beindul a “szekér” legyél mellette és biztasd. Hiába mondja el neki az egész világ, hogy mennyire ügyes  ha nem a Te szádból hallja elmegy a füle mellett. Az egyik modell barátnőm nagyon sikeres és gyönyörű és a barátja azt hitte, hogy “el van szállva” magától, “hiszen egész nap mindenkitől ezt hallja csak tudja magáról “. Férfiak figyelem! Lehet van önbizalma, lehet nagyon szépen építgeti az útját de a Te véleményedre ad és imádja ha elmondod neki, hogy mennyire gyönyörű ma reggel.:)

5. 1 edény összetartozás – Apukám mindig azt mondta : ” Ha egy társasában vagytok és nézet eltérésetek van mindig fogjátok egymás kezét. Otthon pedig szépen beszéljétek meg. ” Milyen igaz. A külvilágnak nem kell tudnia a vitáitokról vagy a nehézségeitekről. Mindig lesz ilyen, ezt ha elég erősek vagytok ketten legyőzitek. Tiszteljétek egymást, társaságban is és otthon is. Az ágyban pedig vetkőzzétek le a tisztelet fogalmát. (Már ha értitek, mire is gondolok:))

6. egy-két kanál védelem – Nem az apukád és nem is az anyukád, de mint az oroszlánok úgy védjétek egymást. Ezen múlik a biztonság érzet is. Amikor tudod, hogy a másik egy rossz szót nem mond rólad és ha valaki merne is, mint egy oroszlán támadna. Akit igazán tiszta szívből szeretsz azt sose fogod bántani és nem is hagyod, hogy más bánthassa, mert te mint az oroszlánkirály úgy csücsülsz és véded a szerelmed.

7. fél evőkanál – A másik az első – Van amikor kicsit háttérbe kell húzódnod és kicsit az “Én” szót elfelejteni. Nem foroghat mindig minden körülötted még Nő létedre sem. Igen lesz olyan amikor neki lesz szüksége rád és neked pedig minden energiáddal támogatnod kell. Nem beszélve arról, hogy gondolj csak bele… ha mindketten úgy álltok, hogy a másik az első akkor mennyire gyönyörű dolgok születhetnek. Ez egy elég win-win szituáció. Tovább nem is kell elemeznem.

8. 3 bögre nyugalom – Tanulj meg szépen nyugodt levegőt venni, amikor minden hangos lesz. Mindig emlékeztesd magad arra, hogy nyugodt maradj. Számomra ez a legnehezebb, még tanulom. De ha ketten vagytok, akkor találjátok meg a nyugalmat egymásban. A finom csók, a meleg ölelés vagy egymás lágy szavai. Nyugtassátok a másikat és ne hergeljétek. Nagyon fontos, hogy a párkapcsolat mindig a nyugalom vára legyen ne pedig egy szennyes vagy egy háborús övezet, ahol a kívülről hozott zajt egymásra borítjátok. Ha nem tanuljátok meg elkülöníteni és nyugodtan fogadni egymást előbb utóbb hatalmas zajok lesznek benn is, amit már nem biztos, hogy vissza lehet fordítani. Vigyázzatok egymás nyugalmára.

9. 5 bögre felejtés – Azok a csúnya viták, veszekedések, elhangzott szavak és sérelmek. Van amit nem lehet kitörölni és van amit bármennyire próbálsz nem fogsz tudni. A kérdés: A sérelem vagy a kapcsolat az erősebb?! Ha a kapcsolat akkor pedig üljetek le beszéljétek meg és kommunikáció, kommunikáció! Beszéljétek ki, hogy a kapcsolat további részében már ne jöjjenek föl ugyanazok és ugyanazok a problémák, mert akkor csak gyülemleni fog. Néha pedig nyomd meg azt a felejtő gombot, főleg ha apróságokról van szó.

10. Egy nagy edény bizalom – Eddig mindig úgy közelítettem meg ha nincs bizalom akkor vége. Most egy másik szögből pedig úgy látom, hogy a bizalom egy energiabefektetés. A hosszú kapcsolatokban dolgozni kell a ” bizalmi elven”. Nem jön minden magától, ha azt várod, hogy valami minden magától tökéletes lesz akkor sose legyél benne egy kapcsolatban sem. Amikor azt mondja, hogy “Kicsim sokáig benn kell ma lennem az irodában.” Akkor hidd el, hogy ott van. Ne generáld feleslegesen a drámát. Ne legyél FBI és kezd el nyomozni és követni, ez mindent tönkre fog tenni. Ha más valaki van akkor azt érezni fogod sőt tudni fogod , minden FBI beavatkozása nélkül is. Mert az apró szálak előbb vagy utóbb összeállnak. Addig pedig bízz benne, hogy csak Te vagy neki. Ahogy ezt fordítva is reméljük.

11. A céltudatosság – Amikor megakartál tanulni biciklizni, ment elsőre?! Ha az első vagy a második esésnél feladtad volna a mai napig nem tudnál biciklizni. Amikor futóversenyen vagy és érzed, hogy majd meghalsz a fáradtságtól akkor se adod fel, mert látod, hogy ott a cél. A célnál pedig megpihenhetsz és ha elég kitartó és erős vagy akkor akár az első is lehetsz. Aki hazaviszi az aranyat és a trófeát.  Ilyen a párkapcsolat is. Megkaphatod azt amire igazán vágysz ha végig viszed. Ha feladod, akkor ott hátul fogsz kullogni és keresni, hogy ki tart majd veled. Egy biztos: Trófeát nem fogsz tudni hazavinni.

Természetesen összekeverve a legjobb és melegen tálalva. Egy dolog biztos: ezek a dolgok működnek , ha van kiért. Ha pedig hidegtálra vágysz akkor ezek a dolgok nem fognak működni. A másik fontos dolog pedig, hogy ne felejtsétek ketten vagytok. Ez semmilyen formában nem lehet egyoldalú csakis akkor ha mindketten beszereztétek a hozzávalókat. 🙂

Perepelica Claudia

tumblr_o0xhwdW4ZQ1uujs0uo1_500

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Nushka says:

    A futoversenyes hasonlat jo. A baj csak akkor van, ha valaki tul szerelmes, nem tudja felmerni, mik a hatarok, mi eri meg, es elajul a cel elott.

    1. fshioncapital says:

      Igen, ez egy csapda és egy kockázat. De az életben a legjobb dolgokhoz muszáj kockáztatni. Nehéz megtalálni azt, hogy mi éri meg és mi nem. De nem szabad átúszni egy óceánt olyanért aki két lépést sem tenne meg érted. Ezt valamilyen szinten muszáj reálisan felmérni. Ez akkor működik, ha ketten vagytok. Ha egyedül vagy akkor jól mondtad… elfogsz ájulni, hiszen nincs semmilyen cél.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s