” A miért nincs valakim?!” nagy kérdése

Tegnap egy nagyon szép cikket olvastam amit Bihari Viktória írt és így fogalmazott: “Ezért van Senkim és nincs Valakim. Mert a Valakire sohasem kell várni, az jöhet ma, tegnap, holnap vagy akármikor. A sors-társ az más. Az akkor jön, mikor pontosan jönnie kell és nem érkezik Valakihez vagy Bárkihez. Csak hozzám, mert én Én vagyok.” Gyönyörű és nagyon elgondolkodtató.

Kicsit már gyenge mosollyal figyelem a kívülről gyenge párokat. Kiemelem, hogy kívülről, mert nem látok bele. De sok mindent le lehet szűrni. Olyan férfiak akik több nőt tartanak a tűzben, aztán amelyik bejön az bejön. Olyan nőket akik mindenáron kutatják, keresik, hisztériáznak csak, hogy legyen Valakijük. Olyan kapcsolatokat, ahol semmi nem tart össze csak az állati ösztönök megélése, átélése és az érzés, hogy “nem vagyok egyedül”. Nem ítélkezem, csak véleményt formálok. Mivel kitudja, lehet pár év múlva olyan magányos leszek, hogy nekem is a valaki fog kell kelleni. Soha nem lehet tudni. De most másképp látom.

Jelenleg úgy látom, hogy nem akarok az a Nő lenni, aki fut a Férfi után. Nem akarok az lenni aki erőlteti a dolgokat. Nem szeretnék “Választott” lenni. Nem szeretnék az 5 közül az egyik lenni. Nem szeretnék rohanni és megtartani. Mert Ő nem az enyém. Miért nem? Mert Ő csak Valaki a sok közül, aki eljött és megölelt. Olyan Valaki aki Mindenkije lehet. Ahogy Bihari Viktória fogalmazta: ” A Valaki fel és lecserélhető, ma van – holnap nincs, súlytalan madár, ki ágról ágra száll.” Tökéletes, megfogalmazás. Emberek akik mindent helyettesítenek, kárpótolnak, cserélnek, mert lehet. Velük lehet flörtölni, hülyéskedni, nevetni és valami reményben hinni. Aztán mosolyognak egyet és máshol vannak. A Valaki szépen éli az életét, kemény egocentrikus gondolatokkal. Az “Én” előrébb jön a “Mi” szónál. Nem véletlen.

Tele van cserélhető Nőkkel és Férfiakkal a világ. Van akivel kiélheted a magányod. Van aki elfelejtheti veled a szerelmed. De reggel mikor felkelsz jön az üres pofon, hogy nem nem felejtettem el. Akkor talán jó úton vagy, ha beismered. De lehet elnyomod. Mélyen oda ahonnan jött. Ráteszel minden jelzőt, minden negatív gondolatot, szépen betakarod, elhelyezed a soha többet kategóriába. Miért? Mert túl gyenge és bátortalan vagy, hogy szembe nézz vele és szembe nézz magaddal, hogy szeretni a legszebb dolog. De tudod mit, takard be és bújtasd el, mert már rég rossz ha itt tartasz. Akkor Te is egy Valaki vagy.

Nekem mi kell akkor?! Az életemhez társ. Olyan aki meggyógyít, olyan akivel a végtelen tényleg végtelen. Aki a magányomban elkap és hazavisz. Az otthonunkba. A csendünkbe és a zajunkba. Olyan aki a kezemet fogja, ha gyűlölni kezdek és aki nem szól rám, hogy szárítsam meg a hajam ha én vizesen szeretem. Olyan aki ha az élet feldob velem repül, de ha zuhanok együtt zuhanunk. Olyan akinek a gondolataimtól kezdve a nézésemig mindene én vagyok. Figyelme nem kiharcolható és a szeretete nem megkérdőjelezhető. Akinek a világossága és a sötétsége is Én vagyok és aki a világ minden pontjáról kezdve hozzám jönne haza. Vagy inkább együtt mennénk, mert egymás percei évei életei vagyunk. Nem vagyok neki könnyű se nehéz, olyan akinek pont jó vagyok. Akivel együtt elbújhatunk a világ elől és akivel a hatalmas hóviharban is csak hógolyóznánk nevetve.

Tudjátok ez nem tündérmese, ebben erősen kell hinnem, hinnünk. Jönni fog és jönni fog! Addig pedig Ég Veletek és megyek előre, haladok. Egyedül, Valaki nélkül.

tumblr_nne6t0A8Wh1rpb1vjo1_500

Csók, C!

Advertisement

23 Comments

 1. Luis says:

  Ez nagyon gyenge!! Ezt egyepkent szerelemnek hivjak!! Ilyen egyszeru nem kell mindekivel osszefekudni 2 nap utan kikell ismerni az embert es akinek fontos a masik az var es ez az elso lepes a felè hogy lasd kivel van dolgod szoval ilyen egyszeru pusy

  1. fshioncapital says:

   Kinek mi a gyenge:) hát én az “összefekvésben” nem vagyok tapasztalt . De igen ebben biztosan egyetértünk!

 2. Dzsuleee says:

  Ez gyenge??????????? Látod te a világot? van érzelmi világod? Az egyik legjobb írás amit valaha olvastam ebben a téméban…

  1. fshioncapital says:

   ❤️❤️❤️koszonom 🙂

   1. Vincent88 says:

    Akkor tessék, beleírni legközelebb mit meg nem adna egy ideális párért amikor megvan, amikor bevonzotta az életébe.

 3. szemi says:

  Jó írás, de a konklúzió kicsit azért fura.
  Az elején írod:
  “A Valaki szépen éli az életét, kemény egocentrikus gondolatokkal.”
  Ehhez képest a végén már végig arról írsz, hogy te mit nyersz majd attól a társtól, aki egy szép nap majd megérkezik. Egy szó sincs arról, hogy te mit adsz majd neki. Ez kicsit azért egocentrikusnak tűnik, nem? 😊 Egy jól működő kapcsolathoz sztem elengedhetetlen az adás, adni akarás, mindkét oldalról.

  1. fshioncapital says:

   Igen igen, ez így van. Most magamat nem vontam bele, csak azt , hogy én mit szeretnék. De ezek a “dolgok” nyilván csak akkor működhetnek ha kétoldalú a dolog!:)

 4. micmic says:

  Az “ezért van Senkim és nincs Valakim” kifejezés nagyon tetszik 🙂 Kicsit meseszerű írás, az élet ennél jóval egyszerűbb. Szerintem csak arról van szó, hogy különbözőek vagyunk, eltérő értékrenddel, más-más célokkal, elképzelésekkel. Több emberel megpróbálhatjuk a közös jövő tervezését és hosszútávon dől el, működhet-e. A hibás döntéseink és fájdalmaink nagyon fontosak ahhoz, hogy tanuljunk belőle és később értékeljük abban a személyben, aki mellett végleg kitartunk. Például Ő is ezért fogja értékelni, hogy nem hagyod a papucsod az ajtóban, mert a volt párja mindig ezt tette és ő folyton felbukott. Amúgy ez magától étetődő, de több ilyen létezik egy új kapcsolatban. A tapasztalatszerzés fontos, hiszen formálja a személyiséget. Persze lehet ilyen kislányos ábrándokba menekülően is felfogni 🙂

  1. fshioncapital says:

   Lehet meseszerű de hiszek benne. Lehet szó 1 hetes vagy 10 éves kapcsolatról. Egymás megismerése a legfontosabb és az együtt változás avagy a megfelelő kommunikáció egymás közt. Tapasztalat és tapasztalat… Bizony!:)

 5. andrael says:

  sztem ez a dal tömören kifejezi ezt az egészet:)https://www.youtube.com/watch?v=5cqaXTek_-U

  1. fshioncapital says:

   🙂

 6. Adarb Ad says:

  Pont egy elég erősen tökönrúgó, mélyen elgondolkodtató film, Godard Weekend-je után olvastam el ezt a kis írást. Alapvetően meg van a szilárd elképzelésem a világról, sok alkotóelem a filmből és innen is egyezik az én nézeteimmel. Most így fura érzések és gondolatok kavarognak bennem egyszerre.
  Konkrétan a fél haveri köröm hülyének néz, hogy nem használom ki a könnyen kapható lányokat. Voltak már olyanok, h azt hittem, hogy itt az igazi és csalódnom kellett, 1001 alkalommal lehetett volna egy jó estém, de ez az, h csak 1 jó estém. Visszanézve nem bánom és még mindig várok. Csak az kell, aki ha majd át kell mennem a lángoszlopon, akkor nem tart vissza, vagy megfogja a kezem és velem együtt jön. Nincs világ, nincsenek mások. Ti ketten vagytok mindenki és a semmi. Ti, akik egyek vagytok. 🙂

  1. fshioncapital says:

   Nem lattam azt a filmet , de ha lesz idom mindenképp megnézem !:) ne aggódj , ha hülyének néznek merjél mas lenni es állj ki az ertekeidert . Engem is sokszor megszoltak de mar tudjak a barátaim, hogy esélytelen engem “pasizasra” bírni , mert másképp vagyok “kódolva”. Hidd el a normalis lányoknak ez sokkal többet er vagy sokkal többet jelent , csak hát igen nem könnyű ezt megtalálni de hinni kell benne. Peldaul en nem tudnám elkepzelni a jövőmet olyan férfival aki folyamatosan csajozik es nincsen semmilyen értékrendje. Persze soha nem lehet tudni , de nekem ezektől sokszor a gyomrom felfordul. Marmint , hogy ennyire kilazultak az erkölcsök m. Ilyen teren eleg konzervativ vagyok. Szoval a lenyeg a lenyeg, hogy keep going!:)

   1. Adarb Ad says:

    Amúgy szívesen elmondanám azt, ahogyan én látom a világot, mert a párkapcsolati dolgok nagyban kapcsolódnak hozzá és ez inkább annak a gondolatmenetnek a követése, mint konzervativizmus. Elég ritkán lehet olyan emberekkel találkozni, akik hasonlóan gondolkodnak, ezért kíváncsi volnék a véleményedre. Gondolom a facen megjelölt mail címed használható, ha gondolod oda leírom a gondolataimat…

   2. fshioncapital says:

    Persze , kíváncsian várom !:))

 7. Ez egy korrekt íràs, hivatkozàs feltüntetèsèvel, ezèrt gondolom nem veszitek rissz nèven, hogy a hivatkozàst szeretnèm helyesbíteni: a cikket nem Bihari Viktória írta, Ô talàn csupàn megosztotta a facebookon. Az eredeti szerzô szemèlyes ismerôsöm, az animi nagykövetekènt blogot vezet: Hibàly Csilla.

 8. Halàsz Krisztina says:

  Ó, sorry! Tèvedtem. Helyes a hivatkozàs, elnèzèst kèrek.

  1. fshioncapital says:

   🙂

 9. Sziasztok!
  Kapcsolat, hosszabb távon? Szerelelem, szeretet,kompromisszum,kompromisszum,kompromisszum. Ragaszkodás, rengeteg közös szép emlék, rengeteg közös nehéz feladat…..és ezek összességének, “gyümölcsének”, mocskànak tisztességes megtartàsa, összetartása. Nehezen,boldogan, sírva, nevetve de együtt hisz a cél közös. Egymàst boldoggà tenni bàrmi àron bármikor örökké. A jegyünk ideszól. Leszàlhatunk….kezdhetjük elölről, a szereplők gyengünlnek, a storyk laposodnak, a korunkkal az erőnk is gyengül. A gondokkal a szívűnk is keményedik. A stàb növekedésével több fele kéne szakadni…..nem lehet…Mami ndenki egyre kevesebbet kap belöllünk. Az önbecsülésünk mêg kapaszkodik…de gyenge a lànc, a kapcaik nem összeillök. Leszakadsz, leszakadunk, senki nem segitt vissza sőt a segîtséget ők vàrják az ott maradtak….akiket màr nem érdekel a miért.
  Ha megtalàltad ne engedd. Jobb soha nem lesz csak màsban érdekes, ami lehet a kapcsolat halàla egy idő után.
  Szeret-Szereted ez a csoda amivel csodàsan indithatod a jövőt! A többi meg màr magàtól evidens. Ne vàrj ne gondold túl ne versenyeztesd, mert nem lehetsz okis csak szép…de szépek vannak sokan kevésbé gyanakvó kezdéssel.
  Hajrá a közepibe boldogan szerelemme ezerszeres erővel, közösen. A többi meg kompromisszum hegyek, de higyétek el megéri. A boldogsàg az öregkori séta párod kezét szoritva, és fejben napjàban többször hàlàt adni a sorsért, hogy kibirtam a gyerekek és az unokák miatt mindent. Hisz màra azok màr csak gyerekes civódàsok, de a mi erös vàrunk az Ö biztos bástyájuk.

 10. Szandra says:

  Sosem fog jonni valaki, akivel majd minden jo lesz. Akinek tokeletes es serulesmentes a lelke es a te problemaidat is egy csapasra megoldja majd. Ilyen egyszeruen nem letezik es ha ezt varja valaki akkor mindig csalodni fog. Vagy egyedul marad. Szerintem. Szerintem az az igazi aki mellett a legtobbet fejlodsz…a fejlodes pedig faj, de elengedhetetlen a jol-lethez.

  1. fshioncapital says:

   Fontos, hogy ne egy olyan személyt várjunk az életünkbe aki mindent megold helyettünk. Törekedjünk arra, hogy mi magunktól jól legyünk és magunktól megtudjuk oldani a problémáinkat. Véleményem szerint az már rég rossz ha valaki a másikra terheli a saját gyengeségeit. Egy kapcsolatban pedig lehetünk gyengék, kaphatunk erőt és támaszt,de nem fogja valaki megoldani varázsszerűen a saját problémáinkat. Igen fontos, hogy a realitás talaján maradjunk, nincs olyan, hogy tökéletes. Dolgozni kell a kapcsolaton is, hogy működjön.

 11. asd says:

  Ez a cikk egy zavaros, szentimentális hülyeség. Nem tudja eldönteni, hogy realista vagy idealista akar lenni. “…ez nem tündérmese, ebben erősen kell hinnem…”: Ha hinned kell benne, akkor az tündérmese. Csak sajnálni tudom azokat, akik hagyják hogy a média vagy a környezetük teletömje a fejüket álomvilágba illő irreális elvárásokkal, aztán csodálkoznak, mikor nem találják a nem létező tökéletes párt. Kívülről lenézni mások kapcsolatát meg a legszánalmasabb dolog.

  1. fshioncapital says:

   Kedves asd!
   Tisztelem, hogy energiát fordítasz a kommentedre és köszönöm, hogy időt szánt, hogy elolvasd az írásomat. Nem nézem le senkinek sem a kapcsolatát, de igen szomorúan figyelem, ahogy óriási hazugságokban benne tudnak maradni emberek. Ilyen a megcsalás például. Nem érzem egészségesnek azt amikor valaki tönkreteszi magát azért, hogy valakit magához láncoljon. Igen igazad van sokszor benne maradok egy ideál képbe , mert van egy képem a jövőmről, hogy milyen kapcsolatot szeretnék. Ezáltal merem megfogalmazni. Nyilván nem minden tündérmese, egy kapcsolatban rengeteg munka van. Legalábbis a hosszú távúban, de ha egymás lelki társai vagyok és mindig megfogjátok egymás kezét akkor igenis lehet a realitás “mesés”. Szép hétvégét!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s