10 jel, hogy mérgező kapcsolatban vagy

1. Nem látod a jövőt – Véleményem szerint ez a legfontosabb egy kapcsolatban. Igen, gondolok gyerekekre családra közös jövőre. Ha nem is így alakulna a kettőtök viszonya akkor is elengedhetetlen, hogy úgy feküdj le este és úgy kelj fel reggel, hogy igen vele eltudod képzelni. Egy erős és cél orientált nőnek és férfinak mindig fontos lesz a jövő. A “you only live once” egy idő után elég gyerekes és szánalmas tud lenni.

2. Bizalom – Amikor nem tudsz benne megbízni, az minden bizonnyal okkal van. Próbálod elhesegetni illetve elnyomni magadban ezt az érzést de előbb-utóbb a felszínre tör és nem fog megnyugtatni. Közhely, de nagyon fontos: egy kapcsolatban a bizalom egy nagyon fontos érzés. Ha ez nincs meg, belemehetsz egy mókuskerékbe és csak ártani fogsz magadnak és a társadnak is.

3. Nem mondhatod el ami zavar / Nem sírhatod ki magad – Egy kapcsolat akkor lesz erős, ha gyengék is tudtok lenni egymással. Amikor mindent megtudtok beszélni és megtudtok együtt oldani akkor van értelme. Ha olyan mondatokkal találkozol, hogy : “Jaj ne sírjál már” vagy ” Ne hisztizz mint egy kislány” esetleg rosszabb esetben “Nem érdekel mi bajod van” vagy “Majd elmúlik” című verziók, akkor nem vagytok egymáshoz valóak. Érezned kell, hogy sírhatsz neki, hogy elmondhatsz neki mindent, mert melletted lesz. Jóban rosszban… és igen nem tündérmeséről ábrándozol, mert ez egy alap dolog!

4. Kiegyensúlyozatlanság – A vita és a veszekedés is normális a hosszú távú kapcsolatokban. Viszont amikor heti rendszerességgel illetve naponta előjönnek, akkor ott már eszitek egymást. A kérdés, hogy kinek mire van szüksége, de a párkapcsolatnak a nyugalom szigetének kellene lennie nem pedig egy háborús övezetnek.

5. Se Veled Se Nélküled – Jaj de édes ez a románc vagy inkább viszony. Féltek előre lépni féltek együtt lenni, hisz nem működött… De az elengedés még nagyobb feladat. Így benne ragadtok az egy helyben toporgásban, amíg kicsináljátok egymást. Attól, mert hivatalosan nem vagytok együtt az ilyen fajta románc is kapcsolatnak tekinthető csak rossz értelemben. Legalábbis az én véleményem szerint. Gyávaság és a félelem táplálja. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba és tovább menni. A teljes szerelmet érdemled, nem pedig a szenvedést. Aufwiedersehn!:)

6. Játszma -” Két perc alatt féltékennyé teszlek, utána meg rád rakom a féltékeny hisztérika jelzőt”. “Nem mondok el neked semmit, mert ez az én dolgom. De ne idegeskedj mindent kézben tartok. ” Rengeteg játszma létezik: féltékenység, taktikázás, egymás bántása, ki van fölényben, én vagyok a keményebb… és még sorolhatnám. A válasz : MÉRGEZŐ! Egy jól működő párkapcsolatban csak az ágyban játszotok egymással…:)

7. Szint külöbség – Akármennyire is romantikus egy-egy szerelmi filmben, hogy egy tehetős férfi beleszeret egy nála kevésbé tehetős hölgybe… egy idő után előjönnek a különbségek. Egy jól menő üzletember és egy prostituált?! Ideig – óráig jó… De a véleményem szerint, nagyon fontos a hasonló értékrend, a munka utáni vágy és igen… közösen építeni! Ha egy kis csapat vagytok akkor egymást minél magasabbra fogjátok emelni és ott lesztek a bajban is. De ha csak az egyik fél dolgozik a bizonyos életszínvonal biztosításáért és a másik pedig csak ül akkor teljesen más szinten lesztek. Szomorú igazság.

8. Egymás elfogadása – Nem mersz megnyílni előtte? Másnak kell mutatnod magad, mint aki vagy? Nem mered elmondani amit gondolsz? Azon agyalsz, hogy tudnál neki megfelelni? Akkor üdvözlet a mérgező kapcsolatban… Te olyan vagy amilyen, Ő olyan amilyen. Mindenkinek vannak hibái, gyengeségei, hülyeségei. Ha együtt vagytok, akkor úgy fogadtátok el egymást amilyenek vagytok. Nem kell megváltoztatni egymást. Nyilván szükség van kompromisszumokra, de igenis legyen nagy a szád ha nagyszájú vagy. Viselj mackót, ha abban érzed jól magad.

9. Felelősség – Érezted már úgy, hogy egy kapcsolatban vagy benne és mégis egyedül érzed magad?! Mindig azt mondom, jobb egyedül, mint egy olyan kapcsolatban ragadni, ahol egyedül vagy. A törődés, a felelősség egymás iránt lételeme a kapcsolatnak.

10. Tudod, hogy másra vágysz és nem mersz lépni – Amikor teljesen elkényelmesedsz és mindig találsz valami kapaszkodót, hogy talán emiatt még mindig vele kell lenned…De már nagyban jársz el a barátaiddal illetve szívesebben töltöd a napod egyedül, mint vele, mert már nincs kedved hozzá. De félsz lépni. Ez az egész csak egy illúzió, ami a fejedben létezik. A félelem megszűnik, amire pedig vágysz az pedig jönni fog.

10833678_825823070773776_395059171_n

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s