ROSES rule the world! – Shooting with Di Fiori

IMG_7373

IMG_7507

IMG_7559

IMG_7335

IMG_7323

IMG_7358

IMG_7573

IMG_7271

IMG_7290

IMG_7300

Mint említettem szombaton egy kicsivel különlegesebb fotózáson vettem részt. A Di Fiori Virágszalonnal közösen alkottunk egy szép fotósorozatot. Persze nagy segítségünkre volt itt is a kedvenc fotósom, akivel lassan két éve dolgozunk együtt, Idris Rahmani. Az idő tökéletes volt, nem tudom elmondani Nektek mennyire élvezem ezeket a csodaszép őszi napokat. Nem beszélve erről a gyönyörű csokor rózsáról, ami teljesen mosolyra csalogatta a lelkemet.

Mivel a rózsák nagy szerelmese vagyok, kicsit utána néztem a rózsa “történelmének” : A régebbi időkben a rózsát gyakran mondták a túlvilág virágának is. Az ókori rómaiak például, a temetők sírjára rózsákat ültettek, abban reménykedve, hogy szeretteik feltámadnak.

A régi Róma lakomáin a rózsa az örömöt, a boldogságot képviselte. Néró császár (37-68) egy téli lakomára Egyiptomból hozatott rózsákat, a rózsarakományért egy tonna aranyat fizetett. Az egyiptomi királynő, Kleopátra szobáinak padlóját rózsaszirmokkal hintettél le, hogy illatos szőnyegen járjon.

Az egyiptomi Ízisz szent virága, Ozirisz és Írisz igazi szerelmi kapcsolatát szemlélteti. Rengeteg történet, legenda kapcsolódik a rózsához. Amit nem csodálok, hiszen számomra a rózsa is maga a tökéletesség.

A rózsa a titokzatosságot, a teljességet, a szerelmet, a szívet és a hallgatást szimbolizálja. Egy szóval a rózsa maga az élet…:) 

Csók, C!

Ha szeretnétek Ti is ilyen gyönyörű csokrot vagy más szépséget, akkor csekkoljátok a Di Fiori Virágszalon oldalát: http://www.difiori.hu

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s