Férfiak és az érzelmek

Férfiak… Mi jut róluk eszünkbe? Kemények, erősek, védelmezőek, korrektek. Persze, csak ha még mindig hiszünk Bennük. Szeretném kiemelni, hogy most itt elválasztanám a fiút a férfitól. A különbség számomra nagyon nagy. A fiúk szeretik, ha a barátnőjük féltékeny míg a férfiak fittyet hányva a többi lányra büszke a barátnőjére/feleségére. A fiúk taktikáznak a férfiak kinőttek ebből vagy talán sose volt meg bennük a késztetés. Természetesen ugyanúgy jelen van a különbség a lányok és a Nők kötött is. Hiszek abban, sőt inkább tudom, hogy mi lányok/Nők mutatjuk meg az ellenkező nemnek, hogy hogyan viselkedjenek Velünk. Ha könnyűvérűek vagyunk, akkor ne csodálkozzunk ha “könnyen” is bánnak Velünk. Valahogy még mindig hiszek abban, hogy egy értékes Nőért küzdenek és jelen vannak a férfiak. Azt kapsz amit adsz. Hiszek az univerzum erejében és a karmában.

A saját tapasztalatom is beszél belőlem. Soha nem csaltak meg (vagy nem tudok róla), mindig tiszteltek és támogattak. Ha vége lett valaminek, szépen tettük a helyére. Ugyanúgy számíthatok rájuk és megmaradt a szeretet és a tisztelet egymás felé. Persze ez kölcsönös. Szeretem, hogy jó emberismerő vagyok illetve megérzem azt az embert akit közel szeretnék engedni magamhoz. De természetesen van, hogy én is mellényúlok vagy pofára esek. Ezeket nem lehet elkerülni. Sőt a legnagyobb rémálmomban se történjen meg, de elképzelhető, hogy megfognak csalni az életem során. De rettentő fontos bízni önmagadban. Azt engedd meg magadnak, amit te is megengednél a párodnak. Sokat gondolkodom ezen és szeretném átadni Nektek ezeket a gondolatokat , hiszen az élet tényleg így működik. Bevédheted magad a szeretettel és a jóval és a sikerrel. Ha belül érzed, hogy ez a helyes akkor nem fogsz csalódni.

A férfiakat pedig imádom analizálni, szeretem kívülről és belülről is megfigyelni őket. Nagyon szeretem is a férfiakat. Apukámat, nagypapámat, a férfi barátaimat és előre rajongok a férjemért is!:) Ami feltűnt nekem, hogy sokszor cikinek tartják gyengének érezni magukat. A gyengeséget kudarcnak fogják fel és sokszor rettegnek felfedni magukat. Ha elbizonytalanodnak rohannak a konditerembe, a buliba vagy a videó játékba temetik a fejüket. Hosszú kapcsolatban gyakran előfordul, hogy a problémákról és az érzésekről nem akarnak hallani. Nem szeretik kibeszélni a dolgokat és itt nekünk kell irtó türelmesnek lennünk. Egy férfihez hatalmas türelem és odaadás szükséges, nyilván ez fordítva is így van, mert mi Nők se vagyunk egyszerű esetek a hisztinkkel. De vajon miért van az, hogy nálunk teljesen természetes a sírás az érzelemkifejezés és a kibeszélés és az ellenkező nem pedig ezt gyengeségnek látja ha magukról van szó?!

Valószínűleg ez visszanyúl a történelembe, a genetikába. Egyszerűen ez az alapvető norma. Amivel persze nincsen semmi gond, de valahol engem még is zavar. Számomra nincs szexibb, mint amikor az erős férfi az érzelmeiről beszél. Amikor leteszi a telefonját a szemedbe nézi és elmondja, hogy ” Mindennél jobban szeretlek” vagy “Nem szeretnélek elveszíteni” . Érdekes, mert a férfiak többsége nem vallja be a párjának ha féltékeny. Inkább vissza akarja adni. “Akkor én is megmutatom, hogy mennyire nagy macsó vagyok.” Tapasztalatból beszélek… Nekem valahogy ez teljesen egyszerű. Ha valami zavar, akkor kinyitom a szám és elmondom. Ha féltékeny vagyok, azt sem tartom magamban. Ha jogos, ha nem kimondom. Nem érzem, hogy emiatt kevesebb lennék vagy gyengébb. A másik nem pedig kudarcként éli meg. Nem beszél róla.

Szerintem egy férfi akkor a legerősebb, ha megnyílik. Ha tud az érzelmeiről beszélni. Amikor nem fél a visszautasítástól. Amikor hajlandó tenni és küzdeni. Ehhez nyilván szükség van egy jó adag érzelmi intelligenciához. Többről van itt szó, mint szex, sör és tv. A másik oldal pedig a kompenzálás. Amikor mondjuk a komoly dolgokat elvicceljük. Elröhögjük meg elmókázzuk, mert az mindig egyszerűbb, mint a komolyság. Jobb hülyéskedni, mint sebezhetőnek tűnni. Pedig valójában törékenyek vagyunk és sebezhetőek. Emberek, ahol az érzelmek megjelennek. Jönnek és mennek is. Az érzékenységből és az őszinteségből áll vagy bukik minden. Kockáztatsz vagy szemet hunysz. Mered vagy nem mered. Megnyílsz vagy elfordulsz. A választás a Te kezedben van.

12179872_986649221357826_1024766757_n

Csók, C!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s