Tanulj meg sminkelni lépésről lépésre! By Véda Make-up Artist

Az elkövetkező hetekben lehetőségem nyílik arra, hogy megtanítsalak titeket a sminkeléssel kapcsolatos néhány praktikára és emellett meg szeretnélek titeket tanítani pár egyszerű, de mégis látványos smink elkészítésére, amit otthon is el fogtok tudni magatoknak készíteni.

Tus és rúzs

A mai sminkünk egy mostanában igen divatos smink, sokan szeretettel használják hétköznapokon, vagy bulikban egyaránt. Azonban sokan kérték már a segítségemet abban, hogyan is lehet a tust szépen meghízni. A mai bejegyzésünkben elkészítem nektek ezt a sminket lépésről lépésre, Claudia közreműködésével.

l

1, Tisztítás

A sminkelést mindig a bőr teljes tisztításával kezdjük. Semmi kép sem maradjanak meg az előző napi smink maradványai, mivel az nem csak a sminkünk kivitelezésében akadályozhat mindeket, de a fennhagyott smink elzárja a pólusokat, pattanásokat okozhat, vagy épp kiszárítja a bőr.

2, Alapozás

A jó smink titka az alapozás. Az alapozó nem csak megvédi a bőrt a külső szennyeződétől, de alapjául szolgál az egész sminknek, és biztosítja azt, hogy amit felrakunk, az fenn is marad. Vigyázzunk, mert az alapozó kiválasztása nagyon is fontos, mivel a rossz minőségű alapozó tönkre is teheti a bőrt. Vannak, azonban olyan alapozok, amik nem hogy nem károsak, hanem ápolják is. Én előszeretettel használom, a La Roche-posay alapozóját, amelynek állaga és minősége is tökéletes egy szép smink elkészítéséhez. Claudia bőréhez egy világos árnyalat a megfelelő.

as

3. Púder

A púder is, mint az alapozó fontos feltétele egy sminknek, mivel a púder fixálja, és a mattítja a bőrt. Legegyszerűbben egy pamaccsal vihetjük fel, és egy púder ecsettel eloszlatjuk a bőrön. Vigyázzunk, a szemre ne kerüljön, mert nem fogunk tudni rá sminkelni.

k

4. Pirosítás

A pirosító felvitele egy igen sarkalatos pont a sminkelésben, mivel a hétköznapokban sokan rossz helyre rakják fel. Ezt a témakört egy későbbi bejegyzésemben szeretném kivesézni. Elöljáróban annyit, hogy az általam használt M.U.D. pirosítót, egy pirosító ecsettel felviszem a megfelelő helyre, az arccsont alsó része és az arc bemélyedés fölé. A homlokcsont két oldalára is rakunk egy kicsit. Ha szép hatást szeretnétek elérni és még jobban kiemelni az arccsontot, akkor a pirosító vonala alá rakjatok púdert, fölé pedig highlighter-rel tudjátok még üdébbé és csillogóbbá tenni az arcotokat.

asd

5. Szemöldök

Én legszívesebben barna porral dolgozom, amit egy vizes ecsettel viszek fel. Ezután egy kefével eloszlatom és helyére fésülök minden szálat. Claunak nagyon szép szemöldöke van, ezért szeretem kihangsúlyozni.

6. Szem

Első lépésként egy natúr, bőrszínű szemhéjpúdert raktam fel Claudia szemhéjára. Ez azért is fontos, mert ezzel megakadályozzuk, hogy a tus a szemhéjunkra tapadjon, ha felnézünk. Második lépésként jöhet a tusvonal. Elkészítéséhez nem kell más, mint egy jól funkcionáló tus. Mindenkinek megvan, hogy mivel szeret, vagy tud szépen dolgozni. Én egy M.A.D. tust használok, amit egy vizes tusecsettel viszek fel. Először végig a felső szemhéjon, majd húzok egy vonalat az orr és a szemöldök vonalában, majd a vonal végéből egyenesen le a szembogár magasságába, és végül kitöltjük a fennmaradó részt. Várjuk meg, amíg a szemen a vizes érzet elmúlik, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy megszáradt és nem maszatoljuk el.

saa

aSDA

7. Szempilla

A szemsmink megkoronázása a szempillaspirál. Én most egy Rimmel London spirált használtam.

saw

8. Száj

A szép száj elkészítésének első lépése a szájceruza. Sokan szeretik elhagyni ezt a lépést, azonban a kontúr nem csak szebbé teszi a szájsminket, hanem segíthet azt nagyítani vagy épp korrigálni. Először az alsó részen kezdünk. A száj mindkét külső részéről húzunk egy vonalat, majd középről kifele haladva összekötjük. A felső ajkakon, először a fecskeszárnyakat rajzoljuk meg, majd a száj külsejével összekötjük. A rúzst ecsettel viszem fel, és szépen eloszlatom a szájon. Én most krayolan szájceruzát és egy Loréal rúzst használtam. Ha teljesen tökéletes végeredményt szeretnétek, egy vékony ecset segítségével és korrektorral még szebb kontúr vonalat húzhatunk, és még jobban kiemelhetjük a szájat.

asad

+1

Ha kicsinek találjátok a szempilláitokat, használjatok műszempillát a szebb összhatás elérésének érdekében. Ne feledjétek pilla bármelyik megfelelő, és tökéletesen funkcionál, de a ragasztójukat semmilyen esetben se használjátok. A leg tökéletesebb a Duo ragasztó, amit már egyre több helyen meg lehet vásárolni. Ezen kívül a Mac-nek vannak jó szempilla ragasztói. Érdemes beruházni egy jó minőségűbe, mert a legtöbb dobozban lévő, irritációt okozhat, és tartósságát tekintve is jóval silányabbak.

És íme, el is készült a smink.

asd

Remélem mindenkinek tudtam valami újat tanítani, és a jövőben tudjátok majd hasznosítani. Ha bármi kérdésetek lenne, megtaláltok facebookon. Írjatok bátran!

Véda Make-up Artist

Facebookon itt tudjátok követni:

 http://https://www.facebook.com/vedamakeupartist

Advertisement

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s