HONEY AND EGG? SHINY HAIR?

Mindig is hajmániás voltam. Kiskoróm óta nagyon hosszú hajam volt. Sikerült nekem is a mainstream kategóriába elsüllyednem, amikor a szögegyenes hajamat elkezdtem mindennap vasalni. 14. életévemet töltöttem be amikor a legjobb barátnőm a hajvasaló lett. Onnantól kezdve elkezdett törni a hajam,  hiszen egyáltalán nem használtam semmilyen védőszert esetleg hajkímélőt. Apukám mindig megjegyezte, hogy tönkreteszem a hajam, de hát miért is érdekelt volna 14 éves fejjel apukám hajtanácsadása?

tumblr_nf6uxuu3eT1sm0v9qo1_500

Selena Gomez finishes up Breakfast with her Mom

tumblr_nf678wDo6v1r08ifxo1_500

De sajnos két év vasalás után észrevehetően megfakult a hajam és odafigyelésre van szüksége. Erre persze 20 éves fejjel jöttem rá. Így a sampon és balzsam után egyre több dolgot próbálok ki. Hajunkat rengeteg hatás éri, a levegőtől kezdve a hajszárítóig, nem beszélve azokról akik a szépségiparban dolgoznak. Tehát mindenféleképpen érdemes odafigyelni a hajunkra, hisz nincs is szebb dolog mint a gyönyörű ápolt haj. Visszatérve a hajamhoz, ritkán használok vasalót és amennyire tudok odafigyelek rá. A hajgumizás technikáját is fontos megtanulni, hisz nem mindegy, hogy milyen hajgumival fogjuk össze a hajunkat. Fontos tudni, hogy amennyire lehet gyengén fogjuk össze és lazább hajgumival, mert így kevésbé töri a hajat.  Ma buszon hazafelé azon gondolkodtam, hogy vajon milyen cikkel rukkoljak elő így estére. Tudtam, hogy ma valamit kipróbálok amit még nem csináltam így egy házilag nagyon könnyen elkészíthető hajpakolást hoztam nektek. Akár most is elkészíthetitek, hisz nem kell hozzá más, csak három dolog a konyhából. Nézzük csak:

10811668_818502094839207_938819517_n

Méz, olívaolaj és tojássárgája. 1 evőkonál olaj és egy fél evőkanál méz összekeverve egy darab tojássárgájával. Rákened a száraz hajadra és hagyod egy pár percig, hogy beszívja aztán leöblíted. Személy szerint egy órát hagytam állni a hajamon egy törülközővel felcsavarva így garantált a hidratálás és regenerálás.

10805214_818502388172511_803369365_n

Ezek a kis házi praktikák illetve törődések, rendkívűl fontosak így a hajunk biztosan meghálálja majd. Lányok! Ki szeretne éltettel teli tincseket? 🙂 Akkor próbáljátok ki még ma este!

LOVE,

CLAU

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s