“ORGASMS AND SPINACH” – LADY GAGA jelensége

Lady Gaga. Hat éve figyelünk rá, miután megjelent az első átütő sikerű száma a “Just Dance”.  Gimnáziumban még Stefnek szólították, mára már megváltozott a neve és a hangja, nem is beszélve a teljesen átformált külsejéről – bárhova megy, mindig más stílust mutat fel. Sokan megkérdőjelezik, hogy ez az egész nem csak egy álca e. Gaga erre csak ennyit válaszol: ” Ez nem egy kitalált személyiség, ez az origami megjelenés mind én vagyok. Igazából ez a lényege az egésznek. Előadóművész vagyok. Tizenkilenc éves koromban kezdtem New Yorkban, és azóta is ezt csinálom. Én tervezem a ruháimat, én írom a zenét, én találom ki a fellépések összes látványelemét. Mindig így öltözködöm, ez nem csupán valamiféle jelmez. Ez az életem, és ha el akarnák venni tőlem, foggal – körömmel ellenállnék.”

Ez Gaga. Ott hagyta az NYU-t ami New Yorkban egy nagyon jó egyetemnek számít, kilépett New York utcáira és elkezdte felfedezni az életet és önmagát. Nem volt kérdés,  előadóművésznek született, de rá kellett jönnie a titokra. Nem érdekelte a tanulás úgy érezte NY az ő igazi tanára és be kell vállalnia bármi vár  rá. Semmi mást nem csinált csak a zenélt, pincérkedett esetleg WC-t takarított.

Sikerült. Bejött neki. A sok erőfeszítés, átmulatott éjszakák és a rengeteg zenélés végül meghozta a várva várt sikert és betört a zeneiparba. Lassan hat éve figyelem és lenyügöző amit csinál és ahogyan csinálja. Magam sem tudom miért, de mindig is inspiráltak a kicsit őrült emberek. Szerintem minden “kicsit őrült” embernek köze van a művészethez. Gaga számomra egy igazi művész. Példaértékű és szenzációs amit leművel mind a zenében mind a divatban. Céltudatos, határozott és a legkreatívabb ember számomra. Minden egyes videóklipjét tátott szájjal bámulom végig és szeretném tudni mi zajlik ilyenkor Gaga fejében. 

A divatipar is imádja Gaga jelenségét. Idén a Versace is a reklámarcának választotta. De itt már nem is írnék többet, mert a képek magukért beszélnek:

Image

” Bárki megkaphatja az életben azt amit én vagy akár többet is. A te tehetséged a világhoz tartozik. Oszd meg. Egy nap fel kelsz és ott találod magad a Versace első sorában”

Image

“Spenót és Orgazmus” – Gaga szerint ez a titka a szép bőrnek.

Image

“Volt egy álmom. Híres akartam lenni. Félelmetes voltam, hogy mennyire tele voltam ambiciókkal és nem tudtam mit jelent félni.”

Image

“Nem kell celebnek lenned ahhoz, hogy híres legyél, nem kell gazdagnak lenned, nem kell hogy folyton a nyakadba lihegjenek a paparazzók. A barátaimmal egyszerűen csak híresnek kiáltottuk ki magunkat: alkottunk valamit és közöltük ez a jövő. Az öltözködésünk pedig minden elemében azt sugallta ez a divat”

Lassan hajnali négy óra, így lefekszem aludni. De teljesen motivált lettem és már várom  a holnapot mert megint alkotunk! Ti már szépre alusszátok magatokat és remélem reggel elolvassátok ezt a kis cikkemet. (: Szóval inkább úgy köszönök most el, hogy 

Jó reggelt és SOK PUSZI,

Clau

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s