10+1 NYÁRI BAKANCSLISTA

Valahogy mindig ősszel kap el az ihlet, hogy készítsek egy bakancslistát arról, hogy mit is szeretnék az  adott csodás évszakban átélni és megcsinálni. Általában ősszel kerülök abba az állapotba, amikor szeretek bekuckózni egy forró tea mellett és mindent újragondolni. Nem akarok ünneprontó lenni, de mélységesen rajongok a lombhullatós évszakért és idén ősszel is várhattok hasonló bejegyzést, de közben az a “csoda” történt, hogy szeretnék egy nyári verziót is készíteni. 

Az idei nyarat most kezdem érezni, valószínűleg azért, mert pár nap múlva végre a tengeren sütkérezhetünk és szívhatjuk magunkna a sós víz és naptej illatát, miközben uborkás limonádét vagy száraz pezsgőt kortyolgatunk. Najó, vagy ott a jó öreg Aperol-Spritz. A nyarak olyan hamar elröpülnek, pedig mindig annyira várjuk a jóidő beköszöntét. Így gondoltam arra, hogy bár az idő gyorsan telik, fontos, hogy tartalmas programokkal és hangulattal töltődjünk fel. Ezt amolyan #fashioncapitalsummerchallenge -ként indítanám el, így amennyiben valamelyik “küldetést” teljesítettem, akkor ezzel a #hashtaggel fogom ellátni. Ugyanakkor bíztatlak benneteket is, hogy kövessetek és próbáljátok ki ezeket a programokat, hangulatokat a saját életetekbe is viszontlátni és amennyiben megörökítitek ezeket a pillanatokat, mindenképp használjátok a taget, hogy én is értesüljek róla! Higyjétek el, annyira jó látni, ha csak egy embert is inspirálni tudok. 

De akkor ugorjunk is bele a nyári bakancslistám főbb állomásaiba: 

1. Áthívni pár barátunkat és  egy kellemes borozós estét tartani, ahol egy szuper sajttálat is összerakok. – Gyertyákat gyújtani,  megteremteni a kellő hangulatot és egy nyitott, őszinte beszélgetésre és sok-sok nevetésre invitálni, azokat a személyeket akikkel  szeretjük az élményeinket megosztani. Finom sajtokat majszolni és akár még a társas is előkerülhet a szekrény aljáról. 

2. Sütni egy tortát, de szigorúan olyan, amit még ezelőtt soha! – Számomra kifejezetten szuper kikapcsolódás, ha valami újat alkothatok, legyen szó egy szépséges torta elkészítéséről. Az pedig már csak hab a tortán, amikor a vőlegényem, hatalmas mosollyal az arcán falja be. 

3. Megtanulni pár kifejezést franciául.- Miért is ne? Legalább ha újra Párizsban járok, akár használni is tudom. Tout ira bien! De ha nem francia, akkor ott az olasz a spanyol vagy az orosz. 

4. Saját készítésű jégkérmet kreálni- Az Ikeában lehet kapni jégkrém formát (kb. 800 forint)  és ha nyár, akkor érdemes valami egyedi jégkrémet kreálni a szeretteinknek. Az enyémben mindenképpen megtalálható lesz a görög-johurt málna és talán friss bazsalikom vagy menta?! Minél furábban hangzik, annál finomabb lesz a végeredemény. 

fa98e80654ba5ba76a2c4753c3888420

5. Grill-parti, sütögetés és önfeledt hangulat megteremtése. – Soha nem felejtem 2012 nyarát, amikor New York külvárosában az unokatestvéreimmel és pár barátukkal az erdő közelében, a patak partján egy szép tisztáson tüzet raktunk és marshmallowt illetve szalonnát sütöttünk, miközben van aki sörözött és van aki pálinkázott. Ez az a hangulat, ami örök életemre velem marad és leírni is nehéz. Maga az élet! De igyekeztem  pár hasonló életérzésű fotót összeállítani Nektek! Idén nyáron pedig csak remélni tudom, hogy lesz hasonlóban részem, de én mindent bevetek, hogy megvalósuljon. 🙂 

6. Reggeli az Á la Maison Grandban, kettesben és romantikusan. – Mióta elköltöztek nem voltam a csodás reggelizőben csak mindig elsétálok mellette és ámulatba esek, mennyire hozzám illik az a dizájn és tálalás! Valamiért mindig kihagyjuk, de idény nyáron egy romantikus vasárnap reggelen, mindenképp ellátogatunk egyet bruncholni! Nektek is van olyan hely a listátokon, ahova már régen vágytok?! Akkor idén nyáron pipáljátok ki!

7. Felszállok arra a szörnyegegre, avagy leküzdöm a félelmem és helikoterre szállok!- Mivel a párom előszerettel repül, ugyanis pilótával van dolgom így elhatároztam, hogy ha esik ha puffan, én bizony leküzdöm a legnagyobb félelmemet a repülést és elmegyek vele egy nagyobb körre. Mindenképp #instagramworthy lesz!:D

8. Elolvasni minimum három könyvet a nyár alatt.- Jelenleg Meghan Markle életrajzát olvasom és egész jól haladok, így a következő olvasmányon töröm a fejem. Mindig is szerettem olvasni, de amióta az online világ hatalmas teret kapott, így én vagyok az a személy, aki előszeretettel  búj vissza kikapcsolódásképpen a könyvekhez. Különböző élethelyzetek, sztorik és világok egymásra épülve, mindig rabul ejt! 

9. Meglátogatni egy múzeumot: Számomra különösen fontos az inspiráció, amit bárhol képes vagyok megtalálni. Idén nyáron viszont szeretnék egy kiállítást megcsodálni, soha nem tudhatom milyen kapukat nyit meg bennem, éppen ezért annyira varázslatos. 

10. Balaton, a Riviéra: Van egyfajta hangulata a mi kis tengerünknek az biztos, így idén nyáron mindenképp szeretnék ellátogatni Balaton valamelyik partjára és sétálni egy nagyot, jegeskávéval vagy fagylalttal a kezemben. 

+1. Piknik a szabadban a legjobb barátnőddel: Ha nyár, akkor elmaradhatatlan az igazi csajos piknikezés. Egy kis behütőtt pezsgő vagy rosé, frissen vágott virágok, eper, bagette és indulhat is a trécselés.:) 

Csak remélni tudom, hogy kedvet csináltam Nektek is egy pár dologhoz és a listának még közel sincs vége, így ha a többi pontra is kiváncsiak vagytok, akkor mindenképpen figyeljetek Instagramon (@claudiaperepelica), ahol a #fashioncapitalsummerchallenge taggel fogom ellátni azokat a pillanatokat, amik még a kézzel írt listámon fent vannak! Illetve Ti se felejtsétek használni az alábbi tagget, hogy lássam milyen szuperül élvezitek 2018 nyarát!:) 


Írta, Szerkesztette: Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s