FOTÓALBUM PÁRIZSRÓL / 2018,PÁRIZS

IMG_3471IMG_3075F985974E-138A-40FC-A90B-D4EF1175067FIMG_3230IMG_3272IMG_3417IMG_3403IMG_3426IMG_34272AE2876E-148D-4EA5-8B81-D2260F7EAA89F6BDAE31-07D6-43AE-B7BB-0AFECC22C36BIMG_3287IMG_3480IMG_3416IMG_3506IMG_34943D5BDD1E-5588-4F70-A8A5-B1F04177CF27IMG_3067

Mostanában egyre kevesebb képes útinaplót látok bloggereknél, hiszen a videózás lett a legfelkapottabb tevékenység, amit valahol meg is értek. Hiszen egy fotóhoz kitalálhatunk egy történetet míg a videózás elhozza a sztorit és jobban beleláthatunk az adott személy életébe, ami az embereket valamilyen oknál fogva mindig is érdekelt. Ugyanakkor, én azok a személyek közé tartozom, akik még mindig hisznek a kézzel írt levelekben vagy a fotók erejében. 

Mikor elindultunk Párizsba sokat gondolkodtam, hogy egy vloggal érkezem haza de aztán az élmények és az események felülírták a terveim. Nem voltam képes nem az adott pillanatra figyelni,hisz mindent érezni akartam és átélni, mert számomra ez az út egy életre szóló élményt adott. Én most először jártam a francia fővárosban és pont olyan, amilyennek elképzeltem. Van valami a levegőben, ami nem hagy nyugodni és biztos vagyok benne, hogy Párizsnak van terve velem vagy fordítva. 

Mivel én még nem jártam a francia fővárosban és csak három napra jöttünk így a párizsi Disneyland kimaradt, de amint újra jövünk az lesz a következő állomás. Párizsról tudni kell, hogy nem nagy város így abszolút bejárható. Megnéztük az elmaradhatatlan Eiffel-tornyot, amit ma már egy komoly ellenőrzés után csodálhatsz meg közelebbről. Sétáltunk egy hatalmasat a világ legszélesebb bevásárló utcáján, a Champs Élyseés-en, ahol találkoztam a párizsi MAC csapattal is, akik körbevezettek és megmutatták, hogy hol szoktak workshopokat tartani és egy szuper sminkkel is megajándékoztak. Ezúton is szeretném megköszönni nekik az élményt. A workshop termükből kilátás nyílott az Arc de Triomphe műemlékre, amit természetesen közelebbről is meglestünk.

Körbenéztünk Párizs legnagyobb múzeumában, a Louvré-ban és megreggeliztünk az instagram által jól ismert kávézban ahonnan a kilátás maga, a híres Louvre. Sajnos itt szeretném megjegyezni, hogy irreálisan drága amivel nem is lenne probléma, ha azt a színvonalat is nyújtanák de sajnos nem voltunk megelégedve, de mindenképp élményként írtuk le. (Főleg én, aki az Instagram megszállottja.) Sétáltunk a Szajna-partján ahol megcsodáltuk a csodás Pont Alexandre-III hídat, ami számomra különösen nagy élmény volt, ugyanis rögtön az Ördög Pradát viselt című film jutott eszembe, amikor Andy átsétált rajta a csodás fekete ruhájában és vörös rúzsával. 

Újabb kötelező megállás volt a Champs Élyseés-en található Ladureé, ahol egy pohár pezsgőt és három pisztáciás macaront fogyasztottam el és egy újabb bakancslistát pipálhattam ki a listámról. Megnéztük a Notre-Dame székesegyházat és taxiból kiszúrtam a híres Café de Flore kávézót, ami Párizs egyik legrégibb kávézója és rengeteg író/filozófus fordult meg itt a történelem során. 

Megcsodáltuk a Sacré-Cour-bazilikát, ami a város legmagasabb pontján, Montmartre-on helyezkedik el és rögtön mellette egy nagyon aranyos kis családi étteremre bukkantunk: BABALOU a neve a helynek. Nagyon kedvesek, barátságosak voltak és rögtön egy kis olasz életérzés kapott el bennünket.. Ha arra jártok, mindenképp ajánlom és az árak is rendben vannak.

és a végére hagytam azt a helyet, amit NEM HAGYHATTOK KI, ha Párizsban jártok és a legszebb az egészben, hogy kicsit sem turistahely. Az étterem neve: Ciel de Paris és ezt a helyet, nagyon jól titkolják a turisták elől. Párizs legmagasabb épületében, a 63.emeleten található az étterem és életünk leggyönyörűbb estéjét töltöttük itt el. Innen néztük végig a naplementét és én szószerint bekönnyeztem…

Külön élmény volt a Charles-de-Guelle reptér is, ahol eltölttünk pár romantikus órát és én szokásom szerint a párizsi Vogue-ot lapozgatttam és pár kulináris élvezetben is részesültünk, ugyanis a reptéren jobbnál jobb éttermek várnak. Ugyanakkor egy masszázsban is részünk lehet, ha szeretnénk maximális kipihenten utazni.

Hihetetlenül boldognak és hálásnak érzem magam, hogy eljuthattam Párizsba, hiszen kislánykorom óta erre vágytam és szeretném megköszönni ezt az ismét felejthetetlen élményt, a legeslegjobb útitársnak, a vőlegényemnek. Szeretünk Párizs!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s