Sminktetoválás kulisszatitkai, a híres VAMBERSZKI szalon tulajdonosától

Tartós sminktetoválás: tökéletes szépség művészi szinten

Amikor a nőiességről beszélünk, ehhez egyes hölgyeknél hozzátartozik az is, hogy bizonyos alkalmakkor sminkelik magukat. A smink ideális esetben még szebbé tesz minket, jól érezzük magunkat benne, de a nap minden szakában a sminket nem egészséges viselni, ahogy sportolás vagy épp napozás során sem praktikus. Megoldást jelenthet a tartós sminktetoválás, azonban visszatarthat minket a fájdalomtól való félelem, vagy éppen az, hogy a folyamat során meglepetések érhetnek, mert nem tájékozódtunk előzetesen. A sminktetoválás kulisszatitkairól a népszerű Vamberszki Makeup Tattoo Artist tulajdonosával, Vamberszki Krisztinával beszélgettünk.

vk-1

vk-2

Kriszti, a Te vendégeid miért választják a sminktetoválást? Milyen igényekkel vagy épp félelmekkel érkeznek hozzád?

Egyértelműen azok szokták általában kérni, akik szeretnének több időt megspórolni a napi szépségrutinjukból. Szeretnének reggel picit többet aludni, tetszik nekik, hogy evésnél, ivásnál, sportolásnál, napozásnál vagy épp egy csók után is mindig tökéletes a megjelenésük. A tartós smink nem kenődik el, a kinézet állandóan ragyogó és üde, még akkor is, ha esetleg kevesebbet tudtunk pihenni. Van, aki az arcán, pl. a száján lévő aszimmetriát szeretné korrigálni, másnak esetleg sérülése van, amelyet elfedne a tetoválással. Egyes vendégek a szemformájuk kihangsúlyozása érdekében keresnek meg: kontúrvonallal a szemet hangsúlyozzuk. Olyan is van, aki a nagyon kreatív Butterfly szemhéjtetoválás mellett teszi le a voksát, melynek során nem csupán egy vonalat húzok, hanem a tetoválást magasabbra satírozom, ez alatt ténylegesen a pillangószerű hatást értjük, több színből készítem el a füstös jelleget. A klasszikus kérés a gyönyörű, füstös szemhéjtetoválás, éles kontúrvonal nélkül. Akad olyan kedves vendég is, aki a szemüveg viselése mellett is szeretne karakteres megjelenést a szemöldökén és szemhéján. Van, akinek ritkás vagy vékony a szemöldöke, vagy épp nem tetszik neki a színe. A félelem egyértelműen a fájdalomra és a természetesség esetleges hiányára szokott vonatkozni. A szebbnél szebb sminktetoválások mostanra satírral készülnek, amely technika alkalmas arra, hogy természetességet kölcsönözzön a viselőjének. A sminktetoválás elkészítése tűvel történik, ezért ez járhat fájdalommal, de a jó szakember mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a fájdalmat minimálisra csökkentse a legkorszerűbb érzéstelenítőkkel.

Mit tanácsolsz azoknak, akiket esetleg a fájdalomtól való félelem tart vissza attól, hogy a vágyott sminktetoválást kipróbálják?

Köszönöm a fontos kérdést, ez egyértelműen a bizalmon alapul. Attól fogom a sminktetoválást kérni, akiben megbízom. Megértem a hölgyeket, hiszen például a szemünk esetében szó szerint a szemünk fényéről van szó, nem beszélve, hogy a tetoválandó területek, mint az ajkaink, a szemhéjunk és a szemöldökünk, érzékeny területek. A fájdalom mértékét csökkenti az, hogy a legprofesszionálisabb tetováló berendezések, gépek gyors fordulatszámon mozognak, nagyon finom mechanikával rendelkeznek, és ez jelentősen csökkenti a tetoválásra szánt időt. Fontos a szakember biztos keze, a tapasztalat, és hogy kiemelten precíz, pontos előkészület, előrajzolás, tervezés előzi meg a tetoválást. Ehhez hozzáadódnak az orvosilag bevizsgált fájdalomcsillapítók, minőségi érzéstelenítők. A fájdalomérzet egyéntől függő, de az aranykezű szakember feladata kifejezetten az, hogy a vendég biztonságban érezze magát, és a lehető legkevésbé érezze ezt. Volt olyan vendég, aki előre jelezte, hogy az ő fájdalomtűrő küszöbe igen alacsony, nagyon fél a tűtől, mégis úgy távozott, hogy alig érezte a tetoválás készítését, és ha ezt előbb tudja, akkor már régen elkészíttette volna a tartós sminket.

vk-8

Honnan tudom, hogy jó kezekben vagyok?

A megfelelő előzetes tájékoztatás elengedhetetlen, amely kiterjed az utóápolásra is, illetve a folyamatok világos vázolására, annak kommunikációjára, hogy épp most mi fog történni. A fertőtlenítést, tisztítást követően közösen megtervezzük a vendéggel a formát. Az előrerajzolt vonalaknak mindenképp tetszeniük kell a vendégnek, neki is megfelelőnek kell látnia, és jóvá kell hagynia, mielőtt tetoválásra kerül sor. Nálam nincs tömeggyártás, és sok időt szánok a precíz előrajzolásra, mert a vendégek a tökéletes eredményt várják el. A tervezésre rászánt minőségi idő pedig szerintem nagyon fontos feltétel a kiváló végeredményhez. A vendég kényelmét egy szépen berendezett, tiszta, igényes szalon is szolgálja, nem beszélve a szeretetteljes, biztonságos, nyugodt légkörről, hiszen a vendégek többsége egy pici pozitív drukkal, izgalommal érkezik, ha korábban még nem volt sminktetoválása. A „jó kezekben vagyok” érzés pedig abból is adódhat, hogy a szakember úgy tekint a tetoválandó területre, mintha egy művészi alkotást szeretne létrehozni, ami azt is jelenti, hogy a „vendégen keresztül” egy művészi alkotás is megszületik.

Mi garantálja még az egyediséget és a szépséget?

A legjobb esetben a pigmentek palettája széles, nagy a választék. Nálam legalább ötféle pigmentből lehet választani a legtermészetesebbtől a legvadítóbbig, kinek mi az igénye és célja. A sminktetoválás területe nagyon gyorsan fejlődik, folyamatosan érkeznek az új technikák, amelyek garantálják, hogy minden hölgy azt kapja, amire vágyik. A technológia egyértelműen a szépséget és az egészséget tartja szem előtt, természetesen a trendeket is figyelembe véve. A pigmenteken sok múlik, hiszen a tartósságot kell garantálniuk. A minőségi pigmentek ideálisan bőrbarát összetételűek, nem okoznak kivörösödést, hosszan tartó színhatással bírnak, és élethű a színek hatása. A gyönyörű, időtálló eredmény a pigmentek minőségén is múlik.

Mi az a legszebb bók vagy visszajelzés, amit kaptál eddig a vendégeidtől?

Azt hiszem az, hogy megosztják velem: az elkészült tetoválással sokkal szebbnek érzik magukat, jobban érzik magukat a bőrükben. Jobban tetszenek maguknak és másoknak. Visszajárnak, ajánlanak barátoknak, ismerősöknek. Az is nagy öröm számomra mikor valaki esetleg sérülés vagy baleset után is újra ragyogó nőnek érzi magát a tartós sminknek köszönhetően. Örömteli visszajelzés volt eddig az is, hogy a sminktetoválás tökéletesen illeszkedik a viselője karakteréhez, tehát a viselőjén természetesen hat, mert végső soron a lényeg az, hogy a vendég tényleg még gyönyörűbbnek érezhesse magát, én pedig minden egyes sminktetoválás elkészítésekor erre törekszem.

Vamberszki Makeup Tattoo Artist
Vamberszki Salon
www.vamberszki.com
https://www.facebook.com/vamberszkisminktetovalas/

logo

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s