Interjú Török Beával, a MAC sminkmárka dél-közép európai régió marketing és PR vezetőjével

Kérlek mesélj egy kicsit nekünk, hogy milyen szerepet töltesz be a MAC sminkmárkánál?

A PR feladatokért most április óta vagyok ismételten felelős röpke 10 hónap kihagyás után, 8 hónapos volt a második kislányom, mikor heti 20 órában elkezdtem újra dolgozni. Októbertől pedig már heti 30 órát dolgozom, a Central Europe South régió marketing és PR vezetője vagyok.

Hogyan kerültél a márkához?

Közel öt évig dolgoztam különböző cégeknél – nyugdíjbiztosító, startup telekom, stb-, ahol azt éreztem nem vagyok boldog és minden reggel úgy mentem a munkahelyemre, hogy bárhol máshol szívesebben lettem volna. Azt éreztem elmegy az élet úgy, hogy én nagyon nem vagyok a helyemen;  így elengedhetetlen volt egy nagyobb váltás. A párom támogatott mindenben, így végül az ő unszolására mertem felmondani a munkahelyemen és beiratkoztam egy sminkes iskolába. Nagyon üdítően hatott rám ez a változás, azt éreztem végre élek, imádtam az új impulzusokat, az új közeget, ami körülvett, nagyon lelkes és szorgalmas voltam. Rikk Ágnestől tanultam sminkelni, aki különösen inspirált szakmailag és emberileg is. Ebben az időszakban nyílt meg az Aréna Pláza,  illetve vele együtt a MAC üzlet és ott kezdtem el dolgozni artistként. Szépen és aránylag gyorsan ívelt felfelé a karrierem, hiszen hamarosan üzletvezető lettem a Váci utcai MAC üzletben, majd az itthoni MAC üzleteket kezdtem el felügyelni, mint retail operations manager. Ekkor érkezett az első kislányom, így egy  évig a babázás kapott nagyobb szerepet az életemben és amikor visszatértem többkörös interjúk után kaptam meg a PR és marketing beosztást a MAC-nél.

Akkor az összes lépcsőfokot úgymond végig jártad, jellemző ez a sikertörténet másnál is?

Abszolút. Az Estée Lauder cégcsoportnál ez különösen jellemző. Sok magasabb beosztásban dolgozó kollegám kezdte boltban a karrierjét és fokozatosan lépkedtek felfelé. Így volt lehetőség megismerni és elsajátítani az alapokat, időt tölteni a vevőinkkel, ami a legfontosabb a mai napig. Mindannyian sokszor látogatjuk az üzleteinket, karácsony környékén például az egész MAC iroda az üzletekben szorgoskodik.

Mesélj egy kicsit, milyen tulajdonságokkal előnyös, ha valaki rendelkezik a cégnél?

Az alázatosság és kitartás nagyon fontos szerintem, MAC-en belül ehhez még hozzátenném a csapatmunkát, mivel aránylag kevesen vagyunk, ezért fontos a szoros együttműködés. Nagyon szeretem, ha a kollegáim nyitottak és tudnak a körülöttünk zajló újdonságokról, piaci eseményekről .

Mit jelent számodra a MAC sminkmárka?

Nekem a MAC az életem; az összes hitvallásával teljes egészében azonosulok, imádom a minőségét, sose csalódtam még. Nem járok csukott szemmel, így a többi márka termékeit is ismerem és folyamatosan olvasok, illetve informálódok, de a szívem a MAC-ért dobog.

A szakmádnak mik az előnyei illetve a hátrányai?

Rengeteg előnye van, hiszen nőként a szépségiparban dolgozni számomra és sok más nő számára is álommunka; szép, minőségi termékekkel, trendekkel foglalkozni abszolút előnynek írható le. Mindig nagyon izgalmas együttműködéseink, kollekcióink vannak, így sosem unatkozunk.

Amire vigyázni kell az igazából az egyensúly megtartása. Mivel imádom a munkám így gyakran érzek késztetést, hogy túlórázzak, vagy otthon folytassam és ez nem mindig jó. Hiszen pihenni és töltődni is szükséges az embernek.

Milyen korosztálynak ajánlanád a MAC sminktermékeit?

Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő termékeket, a 11 éves kislánytól kezdve a 80 éves nagymamákig. A MAC hitvallása is így hangzik amúgy, hogy: „ALL AGES, ALL RACES, ALL GENDERS”.

Melyek azok a sminktermékek amik mindig megtalálhatóak a táskádban?

Korrektor, rúzs és ajakápoló mindig van nálam.

Hogyan telik egy átlagos napod?

Reggel hatkor kelek és fél nyolckor már kocsiban ülök a gyerekekkel. A picit elviszem bölcsibe, majd a nagyobbik lányomat 7:45-re iskolába. Aztán irány az iroda. Reggel 9-re, vagy délután, munkaidő végére szeretem tenni a külsős megbeszéléseket;  napközben szeretek nagyon hatékonyan a belső dolgokra koncentrálni. Délután három és négy között indulok a gyerekekért és 17 órától 20 óráig tudunk minőségi időt együtt tölteni, amire mindig igyekszem odafigyelni. Ilyenkor tudunk játszótérre menni, beszélgetünk, együtt vacsorázunk és a mese elengedhetetlen.

Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy szerinted mitől lesz egy nő szép?

Az önbizalom a legfontosabb, minden más mellékes. Rúzst, púdert meg lehet vásárolni. 

A fiatal generációt meg kellene tanítani arra, hogy higgyenek magukban és abban, hogy bármi lehetséges.

0U0B9256

A MAC Snowball ünnepi kollekcióját, pedig már kereshetitek az üzletekben: 

image003 (1)

Az interjút készítette, szerkesztette: Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s