Az a bizonyos “hűséges férfi”

Mindannyian keressük és sokan úgy gondoljuk, hogy csak az igazán “szerencsések” találják meg. De kezdjük a legelején, mit is jelent számomra a hűséges férfi? Nekem a hűséges férfiról, először a párom jut eszembe, pedig ez nem volt mindig így a múltjában. Nem árt tudni, hogy a férfi genetikailag nem a hűségre, hanem a vadászatra így a hódításra lett kódolva. Így történhet meg sokszor az a “baleset”, hogy véletlenül más ágyában köt ki vagy “véletlenül” elhallgat előled egy-két “nem is annyira fontos dolgot”. 

A hűség mindenkinél máshol kezdődik, az én lelkemben pedig onnantól nem hűséges valaki, hogy esélyt ad arra, hogy ne legyen hűséges. Itt most arra gondolok, hogy ha egy férfi túl udvarias a nővel vagy esélyt ad arra, hogy kétértelmű szituáció kerekedjen ki, miközben barátnője van, akkor ott már tudatos fejjel, pontot tennék a végére. A hűség elvesztése nem ott kezdődik, hogy megcsókolok valakit vagy az ágyamban köt ki, a hűség ott kezdődik, hogy nem beszélek vele és nem adok félreérthető jeleket. Soha nem is értettem azokat a férfiakat, akik például más nőket kedvelnek, miközben barátnőjük van. Nevezhettek most féltékeny hisztérikának, de nagyon messze állok tőle, hiszen még életemben nem voltam ennyire kiegyensúlyozott és boldog. 

Szóval a hűség elsősorban nem direkt érintés, sokkal inkább egy döntés. A hűség ott kezdődik, hogy nem beszélek csúnyán a háta mögött és teljesen őszinte maradok önmagamhoz és társamhoz is. Visszatérve a social media részre pedig a férfiaknak üzenem: a nőnek nem az esik rosszul, hogy kedvelsz hanem az, hogy ezzel egy üzenetet küldesz a másik leányzónak és ez nem mindig megnyerő dolog. Persze vannak kivételek és én se vágom hanyatt magam, ha a párom kedvel valakit és felhozza az üzenőfalam, de ha egy melltartós-bikinis-pózolós lánykát tetszikelne, azt már nagy eséllyel megemlíteném. Azt gondoljuk a kisebb dolgok nem annyira fontosak, pedig valójában nagyon is. Ezzel is hűséget adsz a másiknak, hogy tiszteled és reprezentálod a másikat. Ez történik fordítva is, hölgyeim!

 Mit hozol ki a másikból, mennyire tud rád felnézni, mint nő és mennyire tudsz rá felnézni, mint férfi. Ne várj csodát, ha éppen a hatodik vodkádat iszod egy szál semmiben és a műcicidet mutogatod más férfiaknak. Ne várj csodát ha nő létedre, férfit akarsz megtestesíteni. Akkor se várj csodát, ha minden gátlást félretéve flörtölgetsz és dobod vissza a srácoknak a labdát. Így nem fog egy férfi sem komolyan venni és hidd el ugyanazt fogod kapni. Ebben a körforgásban hiszek. 

A szerelemre biztos recept nincs, de a hűségre van. Több üzenetet is érkezett, hogy mi a titkom és a mi titkunk. A párom egy-két barátja még szóvá is tette, hogy Ádámot még így nem látták és nekem is több barátom nézett nagy szemekkel, hogy hova tűnt a hiszti Clau?! Így jöttünk rá, hogy a legjobbat hozzuk ki az egymásból. Nem adunk okot, hogy a másik kételkedni kezdjen, illetve nem élünk olyan életet, amit ettől a korosztálytól elvárnak. Ez nem kényszeres dolog nálunk, hanem így alakult ki és ezek vagyunk mi.

Ez azt jelenti, hogy nem járunk bulizni, helyette már legkésőbb 11-kor az ágyban vagyunk és mindennap kipihenten ébredünk. Egyikőnk sem dohányzik, nem is emlékszünk mikor voltunk utoljára részegek (talán még együtt sem voltunk) és minket az köt le, hogy teremtsünk. A szórakozóhelyek sem vonzanak és mindig odafigyelünk, egymásra és önmagunkra is. A tartalomra fókuszálunk és hamar kialakult köztünk egy erős szál az pedig az érdeklődési kör. Így a hűségnél fontos megemlítenem, hogy nálunk olyan sincs, hogy én elmegyek bulizni vagy ő és majd hajnalban valamelyikőnk hazaesik. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a hasonló érdeklődési kör és az értékrend is elengedhetetlen egy kapcsolatban. 

Úgy gondolom, hogy ha egy férfi megtalálja azt a nőt akihez nemcsak testtel képes kötődni, akkor esélyt kap az élettől. Tehát esélyt kap az élettől, hogy férfivá váljon és megértse nemcsak az ösztönök és a hormonok tesznek valakit férfivá, hanem a lelki érettség és a szeretet legmagasabb szintje, ahol már nincs szükség kicsinyes, önigazoló hazugságokra. Ezt nem várhatjuk el a férfiaktól és nem követelhetjük. Hiába kiabálunk vagy kezdünk el féltékenykedni csak rontani lehet a helyzeten. Egy férfitől nem várhatjuk el, hogy hűséges legyen, ezt neki kell eldöntenie és éreznie, hogy “Ő az akiért hűséges leszek“.

Így utólag már teljesen tiszta a kép, hogy ahol a férfi nem hűséges, ott jobb tovább mennünk és megtalálnunk azt a férfit és aki képes egy örök életre hűséges társ maradni, de ehhez tennünk is kell. 

hűség

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s