Magadért harcolj, ne a másikért

Elsőnek lehet önzőnek hangzik, de az évek alatt rájöttem, hogy ami igazán hozzád tartozik azért soha nem kell harcolnod. Tudom, hogy mindent próbálunk teljesen túlkomplikálni, de csak a saját sorsunkat nehezítjük vele. Hiszek abban, hogy hiába írom ezeket a sorokat mindenki saját maga tapasztalja meg az útját , de remélem egy kis segítségnek jól jönnek a soraim. 

Nem sok szakítást éltem át és valószínűleg (lekopogom) nem is sokat fogok átélni. Nem vagyok a nagy szakítások híve és ha valakivel összejövök (ami néha kész csoda) akkor az egy nagyon különleges “valami”. Ne értsétek félre, nem fennhangon írtam az előző sort, pusztán ki kell mondanom őszintén: én mindig társat keresek a kapcsolat helyett. Ez röviden azt jelenti nálam, hogy azért nem lesz valakim, hogy ne legyek egyedül. Továbblépésben sem segít nekem egy harmadik ember, mivel elég erősnek érzem magam, hogy egyedül letisztázzam magammal a múltamat. Egyre komolyabb céljaim vannak és ha ez még nem lenne elég, munkamániás is vagyok. Folyamatosan beszélek, fejlődni és fejlődni szeretek és utálom a könnyű élvezeteket. Rajongok a sportos férfiakért, mivel nekik általában az életstílusuk is nagyon közel áll hozzám. Nincs minden hétvégén bulizás, nem dohányoznak és céltudatosak. Persze, nem szeretnék általánosítani, de nem sokszor dobban be úgy igazán a szívem. (Lehet, nagy szerencsétek is van ezzel:D) 

Szóval visszatérve a témához, úgy gondolom az a legjobb érzés amikor nem birtokolsz senkit. Közhely, de mindannyian tudjuk, hogy a legjobb dolgok az életben megfizethetetlenek. Ha erőszakoljuk a szeretetet, a figyelmet akkor az soha nem lesz az igazi. Sok leányzóval beszélgettem a szakításról és nagyon vegyes volt, hogy ki hogyan kezeli. Nagyon örültem annak, hogy sokan voltatok olyanok, akik emelt fővel megbecsülitek magatokat és egy percre sem vagytok bizonytalanok magatokban. Gratulálok csak így tovább! Viszont, akadtak olyan kis tündérlelkek is, akik több hónap vagy akár évek után sem képesek elfelejteni valakit, aki a kisujját sem mozdítja érte a drága ex. Ez a bejegyzés most inkább Nekik szólna. 

 A legjobb ha nem akarjuk felhívni magunkra a figyelmet. Ami pedig még ennél is jobb , amikor egyáltalán nem akarunk megfelelni senkinek csak magunknak. Mindig azt szoktam mondani, ameddig a tükörbe tudsz nézni és nyugodtan alszol el, addig nincs probléma. Már ha egy lelkiismeretes ember vagy. Magaddal szemben számolj el. Nem szeretnék okoskodni, de minden lánynak szeretném átadni azt, hogy becsüljétek meg magatokat. 

Becsüljétek és szeressétek a gödröcskéket az arcotokon. Túrjatok bele reggel a kócos hajatokba és mosolyogjatok egy nagyot. Szeressétek azt akik vagytok és harcoljatok a saját magatok boldogságáért. A figyelmedet soha ne irányítsd a múltadnak , sokkal inkább koncentrálj a jelenre és dolgozz azon, hogy minél jobban megvalósítsd magad. A szerelem létezik és bármelyik sarkon belefuthatsz. Ami a legjobb érzés az egészben, hogy bármi van valakiért soha nem kell majd harcolnod. Akkor fogod tudni, hogy megérkeztél. Mikor a szeretet annyira erős, a kommunikáció annyira tiszta, hogy nem fog fájni. Nem fog szúrni, nem fogsz sajogni és nem fogsz félni. 

Van egy dolog amit mindenképpen érdemes befejezni, ha rám hallgatok az pedig a hisztériás zaklatás. A legrosszabb dolog amit csinálhatsz szakítás után, hogy nyomon követed, hívogatod és próbálod érzelmileg manipulálni. Ami pedig szintén nagyon fontos: ne ámítsd magad. Sokan , sőt a legtöbben úgy nyilatkoznak: ” rá fog még jönni, hogy kit veszített el”  vagy ” előbb-utóbb visszajön majd az én utcámba”. A helyzet a következő: magadat gyilkolod. Nem kell védekezned és nem kell megvédened a nőiességed. Gyönyörű vagy és értékes. Akár visszajön, akár nem egyszer már elengedett… és tudod ez a legjobb dolog ami történhetett veled még ha most nem is így érzed. Jön egy új kezdet, egy új “valami” ami más lesz és megkérdőjelezhetetlen. 

Tudjátok mi a legjobb érzés?! Az amikor esélyt adsz magadnak arra, hogy igazán szeressenek. Azzal, hogy valamit elengedsz, nem veszítesz hanem nyersz. Ha olyat engedsz el ami nem működött és ami nem biztos alapokra épül, azzal kérdések nélkül nyert ügyed van. Kinek kell valami ami nem egész? Harcolnod és szeretned kell magadat, hogy érzed a legjobbat érdemled. Ha pedig így állsz hozzá, akkor tényleg a legjobbat kapod. Bízzatok Bennem. 🙂

aqs

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s