Férfiaknak az Erős Nőkről – Második rész

Az első bejegyzésemre rengeteg reagáltatok és kaptam hideget meleget, így úgy érzem megérett egy második részre is ez a téma. Főként férfiaktól kaptam a megjegyzéseket, hogy az ilyen nők egocentrikusak és használják a férfiakat illetve az ilyen típusú nők mellett nem tudnak sokáig meglenni. Hiszen az érzelmileg erős nő elől rohannak a férfiak. Sokat gondolkodtam a témával kapcsolatban és mindenféleképpen azt tudom leszűrni, hogy ezek a megjegyzések mind haragból és dühből születtek. Valószínűleg egy hasonló típusú nőt nem tudtatok megszerezni vagy pusztán nem tudtátok kezelni. Ezzel semmi gond nincsen, de ez nem a nő hibája.

Amikor erős nőkről beszélünk fontos megemlíteni, hogy nem egy kigyúrt kőszívű nőt képzeljünk el. Az ilyen típusú nő nagyon is gyengéd és teljesen tisztában van azzal, hogy a gyengeség nem egyenlő a veszteséggel. Az erős nők szókimondóan őszinték. Belenézel a szemükbe és rögtön megérzed a varázsukat. Valóban nem mindenkinek lesz szerencséjük ehhez a nőhöz, mert mondjuk ki: szelektál. Ezt nem lekezelésből csinálja vagy azért, mert azt hiszi ő a legtökéletesebb ember a világon. Ezt pusztán azért teszi, mert törték már össze a szívét úgy hogy mindent beleadott. Átrágta magát a legnehezebb utakon is ahol néha már levegőt sem tudott venni. Szenvedett rengeteget és fájt neki rendesen a lelke. Amikor valaki túl sokat van a fájdalomban egy idő után megtanulja ezt hárítani. Rájön, hogy muszáj lesz a saját lelkét megmentenie, mert most nem jön a szuperhős, hogy segítsen. Bármennyire örülne neki, ha megmentenék tudja, hogy ezt a tükörképe fogja megtenni egy ideig biztosan. Ezáltal képes arra, hogy kiszűrje az olyan férfiakat akik gyengíteni vagy használni akarják.

Nem egy vasfüggönyt épít hanem egy kis falat maga elé. Ezt a kis falat pedig meg kell másznia annak aki szeretne vele lenni és aki szeretné szeretni. Nem könnyű falat hanem igazi ízű. Az tény és való, hogy az erős nőhöz nem való puhány férfi. Nem nézi le az ilyen típusúakat, hiszen valakinek pont ez kell. De az erős nő, erős kitartó szívre és erős férfi mellett tud kiteljesedni. Akire felnézhet, akivel együtt építhetnek és aki nem rohan el a problémák elől. A nő nem fog elmenekülni csak újragondolja. Ez a típusú nő képes mindig új utakat találni, hogy ugyanazt a férfit szeresse napról napra jobban. Ehhez pedig hatalmas erő kell.

Az előző bejegyzésemben így fogalmaztam: “Vigyázz, mert gyorsan el is veszítheted bármennyire akarna kitartani melletted. Abban a pillanatban, hogy hűtlenség illatát érzi vagy nem vagy benne biztos és megkérdőjelezed a kapcsolatotokat…kettőt pislogsz és már nincs a karjaid között. Ő életre tervez és nem egy szakaszra. Vigyázz rá vagy ne is menj a közelébe. Ehhez a nőhöz más módszer nincs.” Ezt sokan félreértették, mert azt írtátok, hogy ez a nő ha valami nem tetszik neki elmenekül és feladja. Nem küzd a kapcsolatért és rögtön a könnyebb utat választja és elhagyja a férfit. Pedig ha újra átolvassátok akkor láthatjátok, hogy szó sincs erről.  Valóban vannak dolgok amiket nem tud lenyelni és amikkel nem tud együtt élni, ilyen a hűtlenség és a bizonytalanság. Akármennyire rossz is a helyzet mindig biztos abban, hogy ő kitart a férfi mellett, mert egy dologban biztos: Neki Ő kell, hiszen őt szereti. Viszont ha a viták és a problémák hatására a férfi menekülő utat választja akkor ez a típusú nő elengedi. Elengedi, mert a férfi nem volt biztos benne. A viták, problémák, veszekedések , csapkodások árán is biztos volt a férfiban. Ha másban nem, benne igen. A hűtlenséget pedig nem képes megbocsátani, bármennyire is fájdalmas. Hisz az első után következik a második. Így lágy és meleg szíve ellenére, útnak engedi. Ez nem feladás ez egy olyan harc amit saját maga egészsége és lelki jóléte miatt kötelessége megtenni.

Az erős nő tud egyedül élni és nincs szüksége visszaigazolásra. Nem beszélget több férfival csak azért, hogy érezze : jó nő. Tudja magáról és bízik az értékeiben. Szó sincs beképzeltségről és egoról. Szerény, alázatos és tudja rengeteg gyönyörű és csodálatos Nő létezik a bolygón. De egyikkel sem szeretne versenyezni . Helyette segít és támasz más nőknek. Tudja, hogy tele van szebbnél szebb és vékonyabb vagy akár okosabb Nőkkel a Föld, de ő mégsem akar más lenni csak önmaga.

Vannak álmai és vágyai. Tűz lobog a szemében és a lelkében. Kislány kori álmait éppen most valósítja meg és tudja, hogy az alkotás maga az élet. Nem tudja elhagyni az álmait a férfi kedvéért. Nem is fogja ezt megtenni, ahogy fordítva is így lesz. Ez a típusú nő, ott fog állni a férfi mellett és támogatja a legnagyobb szívével, hogy elérje a céljait. Felfelé húzza, biztonságot, csókokat és szeretet ad neki.

Nem utolsó sorban pedig mer szeretni, akárhányszor törték össze a szívét. Újrakezdi ha kell és a nulláról vagy a Föld alól is előhozza az erejét, hogy szeressen. Hiszen tudja a világot egy dolog tartja össze: a szeretet. A végtelen szeretet és a szerelem.

strooo

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s