Útravaló az Álmaidért!

Nőnek lenni gyönyörű dolog. Nőként is megvan minden esélyed arra, hogy maradandót alkoss. Minden lehetőség a Tied, ha élsz vele.

Mégis azt érzem, hogy manapság a “férfi az oldalunkon” sokkal fontosabb lett, mint saját magunk megvalósítása. Természetesen egyetértek, hogy szükségünk van a törődésre a szeretetre és társas lénynek születtünk. Azzal viszont nem értek egyet, hogy sokan feladják saját magukat a férfi kedvéért. Rengeteg nőt láttam akik szerelmesek voltak abba amit csináltak és sok álmuk volt. Kis kávézót akartak nyitni, egy új kollekciót akartak tervezni esetleg körbe akarták utazni a világot. Aztán jön a szerelem és minden megváltozik, ami valahol teljesen normális. Ha szerelmesek leszünk és belemegyünk egy párkapcsolatba akkor vannak prioritások. Nyilván nem fogod meg a hátizsákodat és vágsz neki az egy éves útnak a barátod nélkül. Tiszta sor.

De mi van akkor, amikor mindent a férfi alá rendelünk?! Ezt a hosszabb kapcsolatoknál értem vagy amikor már összekötöd az életed valakivel. Mi van akkor amikor teljesen elfogadhatónak találod azt, hogy megalkudsz és csöndbe maradsz. Miközben benned tombol a vágy az alkotásra és a többre és többre. Sokkal több van benned, de valahol nem mered ezt bevallani még magadnak sem. 

Aztán ott van a szingli életforma. Amikor gőzerővel keresed a párod és elfelejted önmagad. Kapcsolatfüggőségnek hívják a legnagyobb hibát amit ellehet követni. Amikor egyedül nem tudsz meglenni, amikor keresed és kutatod az újabb és újabb visszaigazolásokat és alig várod, hogy elmondhasd van barátod. A bulizás és a szórakozás a párkeresésről szól és nem a feltöltődésről. Rengeteg szingli lány fél egyedül lenni és az önbizalomhiányukat csak akkor tudják elengedni, ha egy férfi kerül az oldalukra. Ezt a viselkedési formát , rettenetesen sajnálom és nem támogatom.

Személy szerint én is több hónapja a szinglik életét élem és napról napra többet teszek magamért. Megtanultam, hogy saját magaddal a legjobb barátságban lenni a legfontosabb dolog. Nagyon nagy erőt érzek magamban, hogy változtassak és elérjem a legmerészebb álmaimat is. Ezt azért osztottam meg, mert egy hosszú kapcsolat után vagyok pár hónappal és erősebb, mint valaha. Sokan írjátok, hogy mi a “ragyogásom titka” és honnan van ennyi erőm. Ezért szeretnék Nektek ebben segíteni és megosztani a gondolatmenetemet:

Nem keresek senkit és nem vagyok elfoglalva a férfiakkal. Helyette önmagammal foglalkozom és önmagamat építem. A szakítást nem kudarcnak, hanem lehetőségnek fogom fel. Tudatosítottam magamban, hogy mire vágyom. Ha tisztában vagy vele, hogy mire vágysz és milyen életet szeretnél magadnak akkor azt is tudni fogod mi fér bele és ki nem fér bele. Így szépen eltudsz köszönni az emberektől, ha neked menned kell. Őszinte vagyok magamhoz és tudom mi az amivel nem tudok együtt élni. Ilyen tulajdonságok a taktikázás a nem őszinte magatartás és a kommunikáció szegénység. Soha nem gyújtok fel egy házat, ha elromlik benne valami. Mindig megpróbálom megjavítani, de sajnos van olyan, amikor az a kilincs folyamatosan beletör és már nem tudod az ajtót sem kinyitni. Amikor belépsz és csak a szenvedést érzed. Beleteszed a szíved-lelked de már kimerültél. Így tudnám a legjobban jellemezni azt, hogy nem szokásom a feladás. Se párkapcsolatban és sem az élet többi területén. De már nem megyek el a végletekig, mert figyelek energiáimra.

Van, hogy elsírom magam és van amikor fájdalmat érzek. Nem vonom meg magamtól, mert ez is én vagyok. Sokszor gyengének és kicsi lánynak érzem magam és tudok úgy viselkedni is. Még mindig szeretem a hercegnős meséket és mindig jól esik egy erős karba belebújni. Amit megtanultam, hogy mindig fel kell állni és mindig lesz olyan ami a padlóra akar küldeni. Két opciód van: lenn maradsz vagy megpróbálsz feltápászkodni. Először lehet csak csúszni fogsz, aztán sétálni és a végén már repülhetsz is. De mindig legyen erőd, újrakezdeni és folytatni.

Amikor az álmaimról beszélek akkor érzem igazán, hogy ez vagyok én. Amikor végigsétáltam a Marie Claire Fashion Days kifutóján vagy amikor 5 napja részt vehettem az InStyle közös reggelijén , ahol csodálatos embereket ismerhettem meg. Amikor írtok nekem és szeretitek amit csinálok és még sorolhatnám. Ilyenkor érzem a leginkább a helyemen magam. Ez az az energia ami sose fog elveszni és ezáltal vagyok napról napra erősebb. A fejemben mindennap ott motoszkál az a gondolat, hogy “nincs lehetetlen”. Csak el kell kezdeni, neki kell menni, csinálni kell. Lesz olyan, hogy elesel vagy megaláznak esetleg úgy érzed hülyeség amit csinálsz. De mélyen belül mindig tudd, hogy ebből a hülyeségből óriási dolgok születhetnek. Bízz a lehető legjobban magadban és fogd a kezed amikor minden borulni látszik. Felelős vagy saját magadért és a döntéseidért.

Ha szingli vagy ha párkapcsolatban vagy, sose vedd el magadtól azt, hogy alkoss valamit. Amit Te igazán szeretnél. Mindenkinek vannak álmai és vágyai és a lehetőség nyitott. Ha szingli vagy ne az legyen az elsődleges célod, hogy legyen barátod. Inkább élvezd ki, hogy saját magad ura vagy és építhetsz egy hatalmas várat, pusztán az önerődből. Élvezd ki azt a hatalmas erőt, ami benned van és fordítsd saját magad megismerésére és építésére. Így a megfelelő férfi lesz melletted, olyan aki nem azért érkezik, hogy megmentsen hanem akivel egymást fogjátok erősíteni. Két egészként találkozni sokkal jobb dolog mint két félként. Merj más lenni és nem kell a kitaposott utat követni. Ha úgy látod, hogy neked az az út kell ami még nincs kitaposva akkor indulj el arra. 

Mindennél fontosabb a szeretet, de ha ezt a szeretetet magad felé nem érzed akkor valahol mindig keresni fogsz. Keresni fogod magad és más emberekben is magadat akarod majd megtalálni. A legjobb dolog adni és szeretni. De ezeket csak akkor tudod, ha van miből adnod. Nem az anyagi dolgokról beszélek, hanem a lelkedről és a szívedről. Szeresd magad annyira, hogy mindig megfogod magad ha elesel és küzdesz a céljaidért. Tegyél meg mindent azért, hogy megvalósítsd a legmerészebb álmaidat és tudj miről mesélni az unokádnak. A párkapcsolatod pedig szóljon arról, hogy minél inkább erősítitek egymást és nem arról, hogy gyengítitek egymást erejét. Ha úgy állsz az élethez, hogy nincs lehetetlen akkor kinyílnak azok a kapuk és a tükörbe minden nap bátrabban fogsz belenézni. Szeresd aki vagy.

bl

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s