Talpon Maradok

Bármi van bármi volt és bármi lesz a legfontosabb, hogy magadat szeresd. Lehet furán hangzik, lehet valaki úgy érzi ez egyet jelent a beképzeltséggel vagy az önimádattal, de nem.  A szerénység és az alázat dolgok iránt nagyon fontos és tudnunk kell mi a különbség, ha valaki beképzelt nagyokat beszél és mi az amikor valaki bízik önmagában és szereti azt az arcot és testet ami visszamosolyog a tükörből. 

Fura, de még sose szerettem magam ennyire mint az elmúlt időszakban. Ennyi erőt, szeretetet, hitet és bátorságot már rég nem éreztem. Persze ebből nagyon sokat a környezetemnek is köszönhetek. Hihetetlen, hogy mennyi jó dolog történik az emberrel, ha kinyitja a szemét. Ha észreveszi a lényeget és nem a lényegtelennel foglalkozik. Ha képesek vagyunk adni és megtanulunk engedni. Elengedni, ami régen szép volt de nincs jövője. Amikor már nincs bennünk semmi gonoszság, féltékenység vagy szomorúság. Csak öröm és vágy a jobb élet felé. Tele vagyok erővel ami megrészegít. Valahogy nem érzek lehetetlent és őszintén szólva ezt úgy látom, hogy bárki átérezheti aki tényleg tudatosan szeretné. Tudom, hogy még 20 évesen nem vagyok annyira tapasztalt és nincs jogom ítélkezni sem, de szeretnék Nektek segíteni. Ezért megosztom Veletek , hogyan tudtok előrébb jutni az életben, párkapcsolatban, karrierben és önmagatok elfogadásában (persze ez nem biztos recept, de nálam bevált): 

  • Engedd el – Nem tudom elégszer hangsúlyozni mennyire fontos, felmérni a terepet és észrevenni, ha már engednünk kell. Ha magadnak akarsz jót (már pedig ez remélem így van, mert megérdemled) akkor itt az ideje elengedned a rosszat, a gonosz gondolatokat, az irigységet, a féltékenységet és azt az embert aki nem akarja, hogy maradj. Ezt egyébként tényleg gyakorolni kell és minél érettebben gondolkozol annál jobban fogod tudni elengedni a dolgokat és személyeket az életedből. Akik már nem tartoznak hozzád.
  • Talpon Maradok –  Küzdjél magadért és maradj talpon. Nincs más megoldás, nem adhatod fel. Bárhová is visz az élet, mindig próbálj talpon maradni. Ha elestél, állj föl. Ha újból elbotlasz, lassan de menj tovább. Ha úgy érzed semmi nem tud a helyre állítani akkor fogd meg magad és tedd helyre magad. Tudom könnyen hangzik és nem mindig könnyű így cselekedni, de meg tudod csinálni.
  • Tudd, hogy mi a jó Neked! – Nem annak a helyes srácnak vagy annak a néninek a közértben, hanem Neked. Nem vagy egoista, ha magaddal is foglalkozol. Akkor tudsz jót adni másnak, ha te magad is rendben vagy. Ezért az első számú szempont, hogy tudd mi az igazi és mi az ami neked pluszt vagy jót ad. Kerüld a mókuskereket vagy a szenvedős helyzeteket, mert nem erről szól az élet. 
  • Mond el az érzéseidet – Soha nem szégyen felvállalni azt amit ott belül érzel. Hidd el könnyebb lesz ha kimondod. Nem kell eljátszanod, hogy mást érzel vagy, hogy nem így érzel, mert ott mélyen legbelül mindig tudni fogod az igazat. Inkább fájjon, de legyél őszinte, mert úgy tudsz előre haladni. Ha magadnak nem kell kérdéseket felraknod és nem kell agyalnod, hogy mit csinálj.
  • Keresd a valósat – Ha párkapcsolatról van szó, akkor ugye mindannyian tudjuk, hogy a boldogságot keressük. Mindenkinek más kell. Nekem például a sok beszélgetés, odafigyelés, törődés, bújás és a biztonság. Na meg, hogy eltudjam képzelni a jövőmet azzal  férfival. Akivel együtt tudunk építeni és imádjuk egymást. Na ha ez megvan és a jó szex akkor megtaláltam. Addig amíg nem érzem ezeket a dolgokat, inkább egyedül sétálgatok a lépcsőfokozatokon, minthogy olyan emberrel legyek együtt akiben nem találom meg ezeket a kulcsfontosságú dolgokat. Ahogy említettem legyél tisztában, hogy mire vágysz és ne félj felvállalni önmagad. 
  • Szeresd, építsd magadat – Sokszor idő kell, hogy rájöjjünk mire vágyunk. Máskor rögtön tudjuk, mit akarunk. Aztán lehetnek óriási csalódások vagy fordulatok, amiből szintén csak tanulunk , de szeressük magunkat. Amikor a tükörbe nézünk reggel. Kócos hajjal, meztelenül, smink nélkül. Akkor vagyunk a legszebbek.
  • Ismerd az értékeidet – Legfontosabb! Nem adjuk magunkat csak úgy. Úgy érzem manapság sokszor elfelejtjük az értékeinket, pedig ez az a dolog amit soha sem szabad ! 

Remélem tudtam egy kicsit segíteni és bármilyen kérdésetek van vagy segítségre van szükségetek vagy csak szeretnétek beszélgetni, nyugodtan keressetek meg! 

XX, Claudia

tumblr_mqnlqwB2291qb81nio1_500

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s