Island of “Freedom”

Kilét, drog, túlzott alkohol fogyasztás, előre hátra “lépegetés”, nyelvnyújtogatás, reggelig tartó “veretős” buli, másnap folyt. köv… Ivás, nem pörget fel jön a drog aztán még egy pár snapchat story, reggelig lépegetek, pár óra alvás, másnap nem vagyok jól de újból kezdem…

Tudom, hogy most sokan nem fogtok szeretni, de remélem legalább elgondolkodtok a leírtakon. Akinek meg nem inge ne vegye magára. Szóval én nem vagyok semmi jónak az elrontója és nem is szeretnék az lenni, viszont nem tudom felfogni azt, hogy egyes embereknek a fent leírtak jelentik az élvezetet és a kikapcsolódást. Nyilván mindannyian mások vagyunk és másra vágyunk, de azért mindennek van egy határa. 

“Én nem a koncertek miatt jövök hanem a buli miatt”
“Az eki nagyon jó. Az alkohol már nem pörget fel”
“Én inkább kinn maradok az Auchan parkolóba, mert én józanul nem megyek be és amúgy se érdekel Ellie Goulding”
Csapjuk szét magunkat” …stb.

Idén először voltam a Sziget fesztiválon. Egy napra vettem napijegyet, mert Ellie Goulding az egyik nagy szerelmem. Mai napra is kimennék, de “sajnos” már úton vagyunk a tenger felé. Szóval kimentem és elképesztő mennyire jó koncertet adott. Ez az a nő, aki annyira egyszerűen néz ki és annyi plusz van benne, hogy az valami hihetetlen. Amint pedig elkezd énekelni, a hideg kiráz. Nagy élmény volt, élőben végig hallgatni.

Aztán amint vége lett a koncertnek valahogy nem vitt rá az élet, hogy tovább maradjak. Lehet az volt a gond, hogy túl józan voltam és irritált a sok üres tekintet. Vagy lehet csak éhes voltam és a meleg ágyamat szerettem volna. Tehát szépen elköszöntem a többiektől még éjfél előtt, aztán a kocsival hazafelé még megálltunk enni, utána otthon vettem egy nagy fürdőt és lefeküdtem aludni. Reggel pedig mosollyal keltem és megnéztem a videókat a koncertről. 

Lehet unalmasnak hangzik és lehet sok mindenkinek izgalmasabb az amit az első bekezdésben írtam, de nekem nem. Nekem az az öröm, hogy nem esek szét. Az az öröm, hogy igényesen élvezem jól magam. Pár fröccs, jó koncert, kellemes társaság aztán egy óriási alvás. Csak nagyon szomorú látni, hogy nem sokan vagyunk ezzel így. Rossz látni, hogy az emberek nagy részének az a boldogság, hogy széteshetnek. Drogozhatnak, tombolhatnak, “élhetnek”. Egy hét a szabadság szigetén… Hát én erre csak annyit mondok, hogy kinek mi a szabadság és mi a boldogság. 

tren-chic-boho-fashion: Untitled | via Tumblr on We Heart It http://weheartit.com/entry/173390704/via/booboomodels

XX, Claudia

1 Comment

 1. asdfasdf says:

  Azzal, hogy így érzel semmi gond, azzal már viszont van, hogy az egészből az jön le, teljesen tájékozatlan vagy a Szigettel kapcsolatban. Kezdjük ott, hogy ez a fesztivál a többivel ellentétben nem este 8-kor kezdődik, hanem kb. délelőtt 10 órától vannak programok. A teljesség igénye nélkül néhány példa:
  -civil sziget, ahová különböző civil szervezetek települnek ki, pl. a NaNe, ahol férfiként/fiúként a családon belüli erőszakról elképesztő sok új dolgot tudtam meg, a DrogStop, ahol az általad fentebb említett különböző tudatmódosító szerekről lehet tesztet kitölteni és utána beszélgetni a témában jártas emberekkel (nem mint fogyasztók), EU sátor, NAV stb.
  -ott van az ability park, ahol a fogyatékkal élők nehézségeivel lehet megismerkedni, volt kerekesszékes labirintus, akadálypálya, ahol a szemedet bekötik és egy sétapálcával (sajnos nem tudom a hivatalos nevét) kellet végig menni, de még rengeteg program, amit sajnos nem volt időm kipróbálni
  -cirkusz sátor, ahol neves társulatok léptek fel és minden egyes előadás előtt több százan álltak akár órákon keresztül is sorba, hogy elképesztő látványos showkat nézhessenek végig
  -fidelio színpad, ahol opera előadásokat és különböző klasszikus zenei műveket hallgathattál végig, sőt akár fel is mehettél karmesternek, ami kevés embernek adatik meg az életében.
  Tényleg sorolhatnám még a végtelenségig, de a Sziget a Balaton Sounddal ellentétben nem csak a zenéről szól, hanem ténylegesen egy kulturális fesztivál, ahol a zenei fellépők évről-évre kezdenek háttérbe szorulni. Értelemszerűen kell az erős line-up, hogy az emberek ezt válasszák szemben más fesztiválokkal, de korántsem ez az egyetlen ok, amiért visszajönnek, ez kiderül abból is, hogy évről-évre jelentősebb számú bérletet adnak el úgy, hogy még egy fellépő nevét sem hozták ki. Azt hogy te a fesztivál adta lehetőségeket nem használod ki kizárólagosan önmagad hibája és senki másé.
  A fent hozott ekis példákat nem tudom, hogy magyaroktól, vagy külföldiektől hallottad, de Nyugat-Európában az efféle tudatmódosító szerek már sokkal elfogadottabbak, mint itthon, persze ez nem azt jelenti, hogy emiatt bármilyen szempontból kevésbé lenne egészségtelen, de a fesztivál közönségének 80%-át kiadó németek, franciák, belgák, hollandok teljesen máshogy gondolkodnak a dolgokról.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s