Cigarettes in the FASHION industry

“Every girl living in New York City knows that cigarettes are chick” – Reggel, miközben inspirációs képek után kutattam illetve nézelődtem a neten, a szemem elé került ez a mondat. Érdemes volt elgondolkodnom rajta. Valóban így van ez? Nézzük csak meg ezeket a képeket:

 

Ezek a képek nem arról árulkodnak, hogy a dohányzás káros és rossz szokás. Elhitetik velünk, hogy ez egy úgymond “menő” szokás. Mi pedig könnyen bedőlhetünk. De miért is ne tennénk? Gyönyörű, vékony modellek szaladgálnak Diet Coke és Light Marlboro párosítással Manhattan utcáin. A fotósok a divatbemutatók közti szünetben, cigivel a szájukban kattogtatják gépüket a street style képekért. Az írók, művészek többsége is dohányzik. Ne is beszéjünk a rocksztárokról, akik rettentően szexik tudnak lenni miközben szájukból fújják ki a füstöt.

A média nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Befolyásol minket és könnyen “birkákká” válhatunk. Követjük a tömeget és nem gondolunk reálisan dolgokra. Mások is ezt csinálják, én miért ne tenném? Nem beszélve arról, hogy a tudatalattinkra is nagy hatással van. De régen is nagy népszerűségnek örvendett a cigizés. Olyan nők gyújtottak rá mint Audrey Hepburn vagy Jane Birkin. Elegáns és nyugodt hatást keltett/kelt.

De ne felejtsük el, hogy a divatanyagokban illetve a képernyőn mindig is jól fog mutatni a dohányzás. Valami csoda folyamán a kamera imádja a cigit. De a való életben már nem szexi. Büdös, káros és drága. A divat mindig is szeretett provokálni és mindig is szeretni fog. Szóval a füst és a cigi mindig is jelen lesz a divatban. Mi pedig bámulhatjuk és csodálhatjuk, de nem kell követnünk ezt a szokást.

Számomra is elég nehéz megválni a cigitől, de elérkezettnek látom az időt, hogy odafigyeljek magamra és az egézsségemre. 

LOVE,

Clau

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s